Optimismen rundt Hurtigrutemuseet på topp:

Vil skape flere titalls arbeidsplasser

Når det nye Hurtigrutemuseet åpner til sommeren, og høysesongen er i gang, vil det være behov for flere titalls stillinger, ifølge enhetsleder Lina Vibe. - Vi kan sammenlikne oss med Lofotr Vikingmuseum i behovet for ansatte, sier hun.

Optimister: Enhetsleder Lina Vibe, Carl Ove Furnes og May-Britt Grytvik ser frem til å komme inn på oppløpssiden av arbeidet med Hurtigrutemuseet i vernebygget. - Det skal bli en "reason to go" til Vesterålen, lover Vibe.  Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Etter at de folkevalgte i Hadsel ga sitt ja til økt låneopptak slik at arbeidet med vernebygget og det nye Hurtigrutemuseet kunne ferdigstilles, har optimismen definitivt fått en oppsving. Ikke minst med tanke på at det vil bli behov for mange ansatte når høysesongen tar til.