Foreldrene i volleyballklubben bekymret for russituasjonen: – Alle må på banen

Foreldrene i Sortland Volleyballklubb er bekymret for utviklingen i rusmiljøet, ikke bare på Sortland, men i Vesterålen. Deres klare mening er at alle må på banen og at politikerne må endre kurs.

Foreldrene i Sortland Volleyballklubb mener at de strakstiltakene kommunen har satt inn ikke er nok. – For å nå alle de som detter utenfor må man sette inn flere tiltak og gjøre noe med tilgjengeligheten, sier de. De er også klare på at voksentettheten blant de som jobber med barn og unge på skolen må opp. – Nå er det fire ukers ventetid for å få snakke med noen i skolehelsetjenesten. Hvis barna har noe de ikke kan snakke om hjemme, har de da ingen, sier Trude Melund. Fra venstre: Ann-Lisbeth Holm, Odd-Terje Hasselberg, Christian Fredriksen, Haakon Mikalsen, Trude Melund, Håvard Hamansen-Wallstad, Kitt-Hege Solstrand Vestå, Vanja Wallstad-Hamansen, Yvonne Antonsen, Aid-June Eriksen og Mari Birkeland.   Foto: Marius Birkeland

Pluss

– Vi voksne må snakke sammen, men også ha en fin dialog med ungdommen. Det er viktigere enn noen gang at vi må bry oss om og ikke bare med, sier Vanja Wallstad-Hamansen.