I august lovet rådmannen at 30-sonesaken skulle være ferdig 1. desember:

Har ventet i 1.528 dager

15. oktober 2016 hadde firebarnsfar Ørjan Vøllestad samlet nok underskrifter til å fremme et innbyggerforslag i kommunestyret om 30-sone i Andenes sentrum. Nå fire år senere venter han fortsatt på endelig svar i saken.

30-sonekamp: I over fire år har firebarnsfar Ørjan Vøllestad kjempet for lavere fart i sentrumsgatene på Andenes. Foreløpig uten at Andøy kommune har valgt å prioritere å behandle innbyggerforslaget hans fra oktober 2016 ferdig. Bildet er fra august 2018, da Vøllestad en morgen gjennomførte en stille protest utenfor rådhuset, i håp om å få fortgang i behandlingen av saken. Arkivfoto: Tony Gulla Sivertsen 

Pluss

Andøyposten har siden vi omtalte Vøllestad sitt initiativ høsten 2016, skrevet et 20-talls saker om «30-sonesaken», som er preget av stadige lovnader fra administrasjonen i Andøy kommune og like mange brutte løfter.