Ny giv etter politisk hjelpevilje:

Tiltakspakke og Spleis kan redde driften

Vivian Aas ved Havsula på Melbu har økt optimisme på at det nye året skal bli et godt nytt år, etter at formannskapet i Hadsel vedtok å omdisponere midler så de har totalt 600 000 til lokale koronatiltak, med stort fokus på restaurantbransjen.

Håper på bedre tider: Havsulas daglige leder Vivian Aas valgte å stenge dørene til ut i januar 2021. Formannskapet vedtok før helga å omdisponere midler til lokale koronatiltak, samtidig som hun har startet opp en spleis for å berge driften. - Jeg er mer optimistisk nå, sier hun om den hjelpende hånden kommunen strekker ut.  Foto: Arkivfoto/Per Eivind Knudsen

Pluss

Det var rett før kommunestyrets siste møte at Aas tok den tunge beslutningen om å stenge dørene. Riktignok bare midlertidig til en gang ut i januar, siden besøket hadde tørket inn fullstendig grunnet det lokale smitteutbruddet. Hun har søkt om flere tiltakspakker tidligere, men fått negativt svar på alle sammen. Dermed forsvant også motivasjonen om å kjempe videre for kafeen og restauranten, sammen med kapitalen.