Slik jobber smittesporingsteamet i Sortland

I sentrum av arbeidet med smittesporingen, står kommunenes smittesporere. VOL har tatt en nærmere prat med smittesporingsteamet i Sortland, som akkurat nå har ekstra mye å gjøre.

Smittesporingsteamet i Sortland består av: Kommunelege Mette Røkenes (fremst), Gunnhilde Mathiassen (bioingeniør), Kristin Johannessen (sykepleier og ansvar for koronatelefonen) og Lars Rune Strømskog (It-ansvarlig)   Foto: Marius Birkeland.

Pluss

Etter at det har vært smittefritt et par uker, ble det meldt om to smittetilfeller i Sortland i løpet av et døgn. Det betyr travle dager. VOL tok en nærmere prat med teamet tidlig i desember, for å høre hvordan de jobber i forbindelse med covid-19-smitte og smittesporing. Smittevernteam har en avgjørende rolle for å bekjempe spredningen av koronaviruset. Leder for staben er kommunelege Mette Røkenes.