– Laginnsatsen viktigere enn personlig prestasjon

Toms Mezs og Marius Jørgensen deler tittelen ”Årets Spiller” fra Sortlandsavisa og VOL. Begge er mindre opptatt av egne prestasjoner og fremmer laget etter gullsesongen 2016.

Toms Mezs og Marius Jørgensen er årets spillere i SIL ifølge Sortlandsavisa og VOL sin poengbørs for sesongen 2016.  Foto: Vidar Eliassen

SortlandsAvisa

Toms Mezs og Marius Jørgensen deler tittelen «Årets Spiller» fra Sortlandsavisa og VOL. Begge er mindre opptatt av egne prestasjoner og fremmer laget etter gullsesongen 2016.

Hver kamp gjennom sesongen har Sortlandsavisa og VOL fått satt karakterer fra 1 til 3 på spillerne. Disse er blitt lagt sammen og etter at vi har fått satt karakterer i 20 av 22 kamper var det Marius Jørgensen og Toms Mezs som altså fikk flest poeng, med 17 hver.

– Det er selvsagt hyggelig å få utmerkelsen, men jeg setter prestasjonen til laget høyere enn mine personlige prestasjoner, sier Jørgensen.

Det samme sier latvier Mezs.

– Det er veldig hyggelig, men det er laget og det vi har fått til sammen som betyr noe, sier han.

– Litt skuffet

Jørgensen er sågar skuffet over egen innsats, til tross for at han nå har blitt kåret til SA og VOLs Årets Spiller i to år på rad.

– Jeg er litt skuffet over egen innsats. Jeg har slitt med et kne siden starten av sesongen. Det har hemmet meg og gjort at jeg ikke har kommet opp på det nivået jeg selv mener jeg skal være på, sier han.

Jørgensen har vært til behandling hos fysioterapeut gjennom hele sesongen, uten at de har funnet noen årsak.

– Jeg håper at litt hvile kan føre til at det bedrer seg, sier han. Så spørs det hvor mye hvile han får med tanke på at futsal-sesongen er like om hjørnet.

– Gode medspillere

Trener Steve Edvardsen er full av lovord når vi forteller om at Jørgensen og Mezs har blitt kåret til Sortlands beste.

– Fullt fortjent. Det er to spillere som virkelig står på for laget og går foran som gode eksempler. Nå er det vi har fått til en laginnsats og vi gjør hverandre gode, men ut fra prestasjoner og holdninger er dette to spillere som virkelig fortjener titlene sine.

Jørgensens beskjedenhet i forhold til egen innsats er veldig typisk for han som person, mener Edvardsen.

– Han er litt sånn. Det er typisk Marius. Han vet hvor god han er og er veldig ærekjær i forhold til det. Han vet nok at hans nivå ligger over det han har prestert i år. Samtidig er han en spiller som har vært enormt viktig for oss i år. Han er kapteinen og han er en person jeg har brukt mye når det kommer til det å lede laget. Han er en sparringspartner for meg og en viktig støttespiller. Derfor er jeg veldig glad for at han er en del av laget, sier Edvardsen.

Det samme sier han om Mezs.

– Toms er kjempeviktig for laget. Han har rutine og vet hva som skal til. Holdningene hans er også viktig for laget. Han er en flott type.

Dette støtter medvinner Jørgensen.

– Han er en veldig god spiller og en flott person å ha i gruppa. Han skal ha en stor del av æren for at forsvaret vårt har vært så godt. Vi har vært gode som en enhet, men Toms har vært en viktig brikke for oss.

Kontraktsløse

Paradoksalt nok er både Toms og Marius på utgående kontrakter. Det håper trener Edvardsen klubben gjør noe med.

– Vi har ingen tid å miste. Vi må beholde alle spillerne våre. Så her må vi bare gå i dialog og få de signert, sier han.

Jørgensen sier han er positiv til å fortsette.

– Motivasjonen er kjempegod til å fortsette. Vi har noe bra på gang her, men vi får se. Jeg skal i dialog med klubben, så får vi se hva vi blir enige om, sier han.

Mezs på sin side er mer usikker på fremtida.

– Jeg har fått flere henvendelser fra andre klubber. I utgangspunktet tenker jeg at nå som vi er klare for 3.-divisjon neste sesong, så er sjansene for å bli langt større. Det er imidlertid ikke bare opp til meg. Om klubben er interessert i at jeg fortsetter, så kan det hende vi kommer til enighet, vi får se hva som skjer, sier han.

Mezs sier selv han har langt mer å gå på enn det han har vist i år.

– Tidligere har jeg spilt på et høyere nivå hvor jeg har trent to ganger daglig. Om jeg får økt treningsmengden min er jeg sikker på at jeg kan prestere langt bedre enn det jeg har fått til i år. Det håper jeg å få gjort til neste sesong, sier han.

Sammen med keeper Jevgenijs Sazonovs jobber han i Sortland IL som trener for jenter-19-laget samt at han driver fotballskolen til klubben.

Mezs har tidligere spilt på høyt nivå i hjemlandet Latvia og har aldersbestemte kamper på landslaget.

Spillerbørsen 2016

Poeng - Spiller

17 Marius Jørgensen

17 Toms Mesz

16 Per Erik Karlsen

14 Jevgenjis Syzonous

14 Karl Christian Bakkan

11 Anders Jørgensen

7 Markus Aasland

6 Stian Fredriksen

5 Sindre Thunestvedt

3 Michael Girmay Elias

2 Bjørn Skog

2 Torbjørn Miklegard

2 Isak Freyr Svendsen

2 Frank Poulsen

1 Nicholas Knudsen

1 Mats Oftedal

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

SortlandsAvisa