Ber om at Verkstedveien prioriteres NÅ

Daglig leder ved Auto 3000, Geir Bolsøy, håper at politikerne tar rehabilitering av Verkstedveien i Vestmarka industrifelt inn igjen på budsjettet for 2017.
SortlandsAvisa

Verkstedveien har i perioden Markveien har blitt rehabilitert og nybygd vært en vei som har blitt brukt som omkjøring og avlasting. Veien bar også før arbeidet med Markveien preg av forfall med hull og dårlig forfatning. Etter arbeidet er den i enda verre stand.

I rådmannens forslag til budsjett for 2017 er rehabilitering og nybygging av Verkstedveien tatt ut av planene. Etter planen skulle det i 2017 brukes tre millioner kroner og totalt ti millioner de to påfølgende årene. Dette foreslås nå utsatt.

– Jeg håper politikerne snur dette og får penger bevilget. Jeg forstår jo at det kan være vanskelig etter det er brukt så mye penger her oppe, men veien er i så dårlig forfatning at det er litt krise. Vi bruker å spøke med at det er bra vi selger stor biler som tåler disse forholdene, sier Bolsøy.

– Fantastisk viktig å få veien på plass

I ett år har de næringsdrivende ved Vestmarka industrifelt levd med dårlig adkomst og veiarbeid i Markveien som går opp til felte. Nå er arbeidet snart i havn.

– På vent

For Bolsøy sin del har de investert betydelige summer på uteområdet utenfor butikken. Planen var å ordne ny asfalt helt ned til Verkstedveien.

– Dette ble vi frarådet av entreprenør på grunn av grunnforholdene. For at vi skal unngå at asfalten ødelegges av vannansamling, må både vei og vår adkomst heves betraktelig. Derfor må vi avvente til ny vei er på plass, sier Bolsøy.

Håp

Opposisjonen i Sortland mener Verkstedveien må prioriteres.

– Vi ser at rådmannen har tatt ut Verkstedveien i sine planer. Det synes vi er synd. Vi kommer til å foreslå at denne veien prioriteres, men til syvende og sist er det flertallet som bestemmer, sier leder i Sortland Høyre, Silvia Ovik.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo er usikker.

– Det har vært gjort mye på vei i det siste. Vi må se på rådmannens forslag og se om det er rom for å gjøre noe. Verkstedveien er helt klart en strekning som trenger rehabilitering. Jeg har fått flere henvendelser fra næringsdrivende langs veien som ber om at noe gjøres. Jeg kan ikke love noe nå, men kan si at vi kommer til å se hva vi får til, sier Bjørkmo.

– Ei vurdering

Rådmann i Sortland, Randi Gregersen, gir også et håp om at noe kan endre seg rundt Verkstedveien.

– Vi er ikke i mål med budsjettforslaget. Vi er klare over at det er et behov i Verkstedveien, men det er mange veier som er moden for oppgradering. Her må vi vurdere disse opp mot hverandre og se hva den totale investeringsporteføljen tillater, sier Gregersen.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

SortlandsAvisa