Vesterålskraft, som eies av Sortland, Øksnes og Bø kommuner, selger sin aksjepost på ti prosent i Vesterålskraft vind. Samtidig selger også Nordkraft Vind sine resterende 90 prosent til det finske energiselskapet Fortum.

Les også: Internasjonalt konsern har kjøpt seg inn i Ånstadblåheia

– Økt sannsynlighet

Halvard Pettersen, administrerende direktør i Vesterålskraft Nett AS, forteller at selskapet ikke har hatt mulighet til å være med på en utbygging av vindparken, men at sjansene nå har økt for at prosjektet blir en realitet.

– Nordkraft og Vesterålskraft var med utgangspunkt i de respektive konsernenes økonomiske situasjon ikke i stand til å realisere Ånstadblåheia. Det var nødvendig å hente inn ekstern kapital. Salget til Fortum medfører en betydelig økning i sannsynligheten for at Ånstadblåheia blir bygd.

Les også: – Glad for at utbyggingen i mine hjemtrakter endelig kan bli realisert

Åpner for tjenester

Når selskapet nå har solgt seg ut, vil Vesterålskraft være litt involvert i vindpark-prosjektet fremover.

– Vesterålskraft sin involvering i prosjektet vil være beskjedent, men nettselskapet vårt vil få et utfordrende og interessant arbeid med å knytte vindparken til vårt strømnett, sier Pettersen.

– Utover dette ser vi ikke noen særlig grad av involvering i prosjektet for vår del, men holder det åpent for salg av tjenester om det skulle være av interesse for Fortum.

Les også: – Unødvendig å bygge vindmøller på Ånstablåheia nå