Futsalgutta håper på stinn brakke

Tobias Nygård Vibe og Vesterålen Futsal tar imot Nordpolen til årets første hjemmekamp søndag. De kan bli tøffere enn de setter pris på.

Vesterålen Futsal håper på mye folk på tribunene under kampen mot Nordpolen førstkommende søndag, som det var under de to hjemmekampene i fjor. Foto: Gaute Bergsli 

SortlandsAvisa

Søndag spiller Vesterålen Futsal sin første hjemmekamp i eliteserien når Nordpolen står på motsatt banehalvdel. Etter to tap på rappen, reiste vesterålslaget seg sist helg da de slo henholdsvis Grorud og Hulløy.

– Nå er vi endelig der vi skal være, uttalte spillende administrator Tobias Nygård Vibe til VOL.

Vesterålen Futsal og Nordpolen møttes også på lørdag i Ballangen. Der endte kampen med poengdeling og 3-3. Vesterålen klarte å hente seg inn etter å ha ligget under 3-1.

– Vi burde ha vunnet denne kampen, men vi hadde ikke marginene på vår side. Vi hadde fire-fem skudd i stolpen, og i tillegg hadde Nordpolen ei redning på streken der vi mente ballen var inne, sier Nygård Vibe til blv.no.

Mangler spillere

Nygård Vibe sa til VOL tidligere i uka at tror søndagens oppgjør i Sortlandshallen blir tøft.

– Nordpolen er et rutinert lag, samtidig der man aldri helt vet man får. Vi skal kunne slå dem på en god dag, men det blir uansett en tøff og åpen match, sier han.

Alt er likevel ikke fryd og gammen. Vesterålen må nemlig klare seg uten et av sine sterkeste kort, Jonathan Barlow, som er ute med skade. Det er også flere andre spillere som står i fare for å måtte stå over kampen.

– Godt å spille på Sortland

Nå håper Nygård Vibe at sortlendingene kjenner sin besøkelsestid og tar turen til Sortland Idrettshall søndag kveld.

– Det skal bli godt å spille på Sortland igjen. Vi ønsker å gi noe tilbake og å vise folk hvor vi kommer fra. Å ha støtte fra hjemmepublikum er avgjørende og kan bidra til å vippe en kamp riktig vei. Vi håper på stinn brakke, sier han.

Futsalinteressen i regionen gjorde et solid byks i fjor da Vesterålen Futsal debuterte i eliteserien. Nygård Vibe føler at interessen stadig blir større.

– At vi fikk bronsemedalje i fjor har lagt til rette for god interesse. Folk legger merke til at vi er i eliteserien, slår han fast.

– Mange følger med

Julian Aloyseous er med i støtteapparatet til Vesterålen Futsal og har selv spilt på andrelaget før skader foreløpig satte en stopper for det. Han ser fram til helgas hjemmekamp og har selv merket den gryende futsalinteressen på kroppen.

– Engasjementet fra publikum er bra. Vi merker at mange følger med på NFF sine streamsendinger. Og så er det mange som gratulerer oss når vi vinner og uttrykker tristesse når vi taper, sier han.

I likhet med Nygård Vibe har Aloyseus tro på seier mot Nordpolen, men tror det blir krevende.

– Nordpolen er gode, men muligheten er der. Da må vi spille på det vi er gode på og gi 110 prosent innsats over hele linja. Vi har et godt kollektivt og ikke bare enkeltspillere, presiserer Aloyseous.

De to neste hjemmekampene for Vesterålen på Sortland, finner sted den 8.- og 10. januar, mot henholdsvis Grorud og Hulløy. Etter de to seierne sist helg ligger Vesterålen Futsal som nummer seks på tabellen, men med færre spilte kamper enn de fleste av lagene foran.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

SortlandsAvisa