Store prisforskjeller på verkstedene

En enkel prisundersøkelse viser at prisene på bilreparasjoner kan variere stort mellom de ulike verkstedene i byen.

Dyre Biltrend Vesterålen skulle ha en høy pris for å utbedre disse reparasjonene. De skal ha 5.728 kroner for skade 1 og 6.064 kroner for skade 2.  

SortlandsAvisa

Å reparere feil på bilen er for de aller fleste av oss like artig som en ikke planlagt rotfylling. Prisene for en enkel reparasjon på bilen kan også variere.

Men hvor stor er variasjonen i prisene hos de mange bilforhandlerne og verkstedene i Vesterålen? Vi sendte ut prisforespørsler på to ulike biler - med to ulike skader - til alle verksted og forhandlere.

Se resultatene i bildekarusellen over, med pris fra hvert enkelt verksted i bildeteksten.

Tentative skader

To journalister fra SortlandsAvisa med to forskjellige bilmerker og ulike tentative skader eller behov for utskiftning på bilene var utgangspunktet for mailene som ble sendt til forhandlerne.

Den første feilen var et nødvendig bytte av endeledd foran på høyresiden på en Volkswagen Golf stasjonsvogn, 2009-modell (skade 1). Den andre var et bytte av støtdempere bak på en Toyota Avensis stasjonsvogn, 2009-modell (skade 2).

Forespørslene ble sendt ut fra private epostadresser.

122 prosent dyrere

For byttet av endeledd på Golfen kom det svar fra alle verksteder, og prisene fra alle var inkludert en hjulstillingskontroll. Aller billigst var Vesterålen Bil. De oppga en pris på 2.576 kroner totalt. Dyrest var Biltrend Vesterålen med en pris på 5.728 kroner. Det er da altså en forskjell på hele 3.152 kroner, altså er Biltrend 122 prosent dyrere på denne jobben enn det Vesterålen bil er.

Hos Biltrend er prisen fordelt på 615 kroner for delene, og 3.967 kroner for arbeidet. Moms kommer i tillegg.

Hos Vesterålen Bil beløper delene seg til 425 kroner, og arbeidet koster 1.636 kroner, før moms.

– Vi synes det er hyggelig å komme godt ut i denne testen, sier Roy Eilertsen hos Vesterålen Bil.

Stort sprik

For byttet av støtdempere bak på Avensisen, sprikte prisene fra 2.967 kroner hos Sortland bil til 7.000 kroner hos Sigurd Pedersen.

Hos Sortland bil koster delene 1.563 kroner, og arbeidet 810 kroner. Hos Sigurd Pedersen er det fordelt på 2.500 kroner til deler og 4.500 kroner for arbeidet. Sigurd Pedersen er dermed 136 prosent dyrere enn Sortland bil på denne reparasjonen.

Varierer med merke

Biltrend er blant dem med høyest prislapp på reparasjonene. Daglig leder Arvid Nyborg forklarer dette med at det ikke er deres merker det er bedt om prisoverslag for.

 – Da har vi tatt høyde for eksterne leverandører. Jeg har sett på de billigste pristilbudene, og klarer ikke skjønne hvordan de kan ta den prisen for arbeidet som de gjør, sier Nyborg.

Om man skal trekke noen slutninger om hvem som er dyrest og billigst, basert på prisoverslag på disse to skadene, er vel heller usikkert. Kanskje hadde det sett annerledes ut med andre bilmerker eller skader.

Uansett er det mye som tyder på at det kan være greit å sjekke priser hos flere om man har behov for å få gjort noe med bilen sin. For at prisforskjellene er store, er det liten tvil om.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

SortlandsAvisa