Nordlund er i dag fylkesråd for samferdsel og vararepresentant for Nordland Senterpartiet. Ifølge Stortinget har han 17 dagers ansiennitet på tinget.

På listetopp

Janne S. Nordås fra Hattfjelldal er Nordland Senterpartis eneste representant på Stortinget i nåværende periode. Hun offentliggjorde i fjor sommer at hun ikke tar gjenvalg.

– Jeg lover å gjøre det jeg kan for Nordland, sa han den gang.

Senterpartiet i vinden

De siste meningsmålingene viser at rundt hver tiende velger ville stemt på Senterpartiet om det var valg nå.

Han mener mindre inntekter hemmer utviklingen.

– Tjenester skal være nært folk. Nordland er dessuten det største vekstfylket, men fylket har en realvekstnedgang i inntektene nå. Det gjør det vanskeligere å utvikle fylket videre.

Sp i regjeringen igjen?

I helgen avholder Nordland Senterparti sitt fylkesårsmøte i Bodø, hvor blant annet Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad vil være til stede.

Fylkeslaget skal blant annet ta stilling til et nytt regjeringssamarbeid. Senterpartiet var sist i regjering sammen med Ap og SV fra 2005 og frem til 2013, da den blåblå regjeringen tiltrådte.

Nordlund vil ikke si hva slags partier han helst vil samarbeide med.

– For min del er det viktigste at Senterpartiet får gjennomslag får sine saker, sier den kommende stortingsrepresentanten, som har troen på en bra helg i Bodø

– Jeg tror årsmøtet blir veldig artig. Vi er i medvind, og da blir årsmøtene alltid bra.