Butikken får navnet Utsøkt, skal selge dameklær i norsk og dansk design, med merker som InWear, Part Two, Karen by Simonsen, Dyrberg/Kern og Second Female.

Eksklusive merkevarer

Grindhaug har inngått kontrakt om å leie mer av det tidligere postlokalet på Sortland. Nybutikken blir på rundt 100 kvadratmeter, og ligger da i tett tilknytning til B Young.

– Vi skal tilby en butikk med kun kjente merkevarer, noe som ikke er tilgjengelig på Sortland og i Svolvær fra før. Mange har forsøkt seg på mer eksklusive klær på Sortland, uten å lykkes.

Grindhaug skal nemlig åpne to butikker. I tillegg til den på Sortland, åpner hun en i Svolvær i slutten av mars. Grethe Dahl Bendiksen blir butikksjef på Sortland. Hun har de siste seks årene jobbet på Sortland hotell, men jobbet i klesbutikk i en årrekke før det.

Stor tro på konseptet

Hun sier én av grunnene til det er at folk reiser mye og handler gjerne de dyreste merkevarene når de er ute på reise.

– Hvordan skal du lykkes?

– Vi har stor tro på konseptet. Vi har fått inn en veldig god varemiks, og Utsøkt blir en forlengelse av B.young, som har en stor og stabil kundemasse. I tillegg får vi lov å forme konseptet etter lokale forhold og bestemme alt selv. Det er ikke et storbykonsept der folk utenfra trer avgjørelsene ned over hodet på oss, sier Grindhaug.

– Lokalene blir også veldig tøffe, og beliggenheten er veldig bra, midt mellom to kjøpesentre, legger Dahl Bendiksen til.

Tar over Induco-markedet

Induco legger nå ned sin klesbutikk på Sortland. I løpet av året skal Grindhaug åpne enda en butikk, der hun ønsker å ta over denne kundemassen, rett over gata fra B Young.

Hun har i vært i kontakt med de største leverandørene til Induco og vil overta de mest populære merkene til butikken.

– Vi ønsker å ta vare på de voksne kundene, samt tilby klær til institusjoner og gamlehjem.

Foreløpig er ikke navn og åpningsdato klar, men Grindhaug avslører at den vil få et norsk navn og åpne i løpet av 2017.

Grindhaug planlegger også å starte nettbutikk i løpet av året.