Bård Meløe til topps i Lofoten Triatlon

Vesteråling vant herreklassen mens Kvæfjording til topps i dameklassen.

Bård Meløe vant triatlon i Lofoten i dag. Foto: Christian Chramer 

Sport

Det melder arrangøren i ei pressemelding.

I den første utgaven av Lofoten Triathlon ble Bård Meløe (44) fra Sortland sterkest av herrene på den olympiske distansen. Vinner av dameklassen ble Britt Helgesen (51) fra Kvæfjord som kom inn til en klar seier blant damene.

Vinner av herreklassen fikk en klar ledelse allerede fra den kilometerlange svømmeetappen i Svolvær havn og tråkket hardt på de 50 kilometerne fra Svolvær til Henningsvær og tilbake. Han økte ytterligere på løpeetappen og kom i mål på torget i Svolvær som klar vinner på under tre timer.

- Det var hardest over Tjeldbergtinden, men det var en stor opplevelse å få løpe her i over 20 grader og sol sa en meget fornøyd vinner etter å ha passert målstreken som historiens første vinner av Lofoten Triathlons olympiske distanse for menn.

Bård Meløe brukte 2 timer, 49 minutt og 20 sekunder på løypa mens andreplassen gikk til Sveinung Hegge (36) fra Tverlandet som kom i mål 2:55.25. Tredjeplassen gikk til Henrik Brovold fra (28) Tromsø på tiden 2:56.28.

Se alle resultatene her.

- Tøft

Dameklassens vinner løp i mål på 3:06.25 mens Jannicke Kildahl (39) fra Svolvær ble nummer to på tiden 3:10.15 og Camilla Johanson (50), også fra Vågan kommune, kom inn til tredjeplass på tiden 3:11.27.

- Tjeldbergtinden var tøff, men svømmingen gikk bedre enn forventet, sa vinneren av kvinneklassen Britt Helgesen som ifølge speakeren måtte ha ladet opp på de legendariske jordbærene fra Kvæfjord før løpet.

- Å samle så mange dyktige utøvere og et rekordstort publikum langs løypene i Lofoten er et privilegium for oss som arrangør. Vi har fantastisk hjelp fra vertskommunene i Lofoten, Politiet, Innbyggerforeningen i Henningsvær, Lofoten Kajakk-klubb, Alpin Rednigngruppe, NMK Lofoten og over andre 90 frivillig som gjør dette mulig. Nå er jeg bare utrolig stolt over det vi har fått til sammen, sier Frank Hagen og legger til at det nå rigges om til lørdagens løp.

196 kilometer på sykkel

Lørdag 20. august starter full ironman-distansen med 70 deltakere på den fire kilometer svømmingen, 196 kilometer på sykkel og et marathon-løp på 42 kilometer med en ekstra topptur over Tjeldbergtinden som avslutning.

Lofoten Triathlon har til sammen 200 deltakere fra 15 ulike nasjoner. Arrangementet er en del av The Arctic Triple som står bak tre nye ekstremsport-arrangement i Lofoten.