Denne helgen arrangerer Sortland IL høstens store fotballturnering for barn opp til 12 år.

Lørdag og søndag skal 105 lag kjempe på kunstgresset i Blåbyhallen, og over 1.000 barn tar på seg fotballskoene på Sortland denne helgen.

Les også: – Turneringen er viktig både for barna og de voksne

Ni på Bø-laget

Niåringene til IL Morild og Bø IL ga alt i ett av mange vesterålsderbyer i Blåbyhallen lørdag.

– Vi har vunnet én kamp og tapt én før denne kampen. Også har vi en kamp til, sier Bø-spillerne Andreas Andersen og Mina Godvik rundt midtveis i den 20 minutter lange kampen mot Morild.

– Jeg har scoret ett i denne kampen. Og jeg scoret et selvmål, det var kjedelig. Men jeg skal innpå og score et riktig vei, sier Mina under en hvilepause som innbytter.

– Jeg scoret nesten i den andre kampen vår, sier Andreas.

Trener Marius Holst sier laget har med ni spillere fra Bø.

Morild med to kamper likt

Et annet Morild-lag spilte samtidig, og det gjorde at den egentlig treneren til 2007-laget måtte utebli i kampen mot Bø.

– Vi har med to lag fra Morild, dette er eneste kampen som går samtidig som den andre, så jeg steppet inn som coach. Vi spiller veldig bra, sier Morilds reservetrener Svein-Roger Fredheim.

Ingen tap

Etter den jevne og målrike kampen var det ingen av trenerne eller foreldrene som visste hva resultatet ble, men Morild-spillerne Monrad Fredheim og Oskar Gabrielsen hadde full kontroll.

– Vi vant 6-5. Jeg scoret ett mål, sier Oskar.

– Jeg scoret to, sier lagkamerat Monrad.

Morild har vunnet to og spilt én uavgjort kamp denne lørdagen, forteller de grønnkledde niåringene.

– Vi har ikke tapt noen kamper, og dette var siste kampen. Det har vært gøy å spille fotball her. Nå skal vi hjem til Myre, sier de to Morild-spillerne.

Se to av Morilds mål i 6-5-kampen i videoen i saken.