Sterk borteseier til ØKSIL i Kristiansand

ØKSIL sitt 1.-divisjonslag vant 3-1 mot Kristiansand i dag. Det ble tidvis en underholdende kamp da ØKSIL- damene gjestet Kristiansand i damenes 1.-divisjon.

ØKSIL-jentene vant i Kristiansand.  Foto: Foto: Hanne Steen

Sport

Trener Hanne Steen var godt fornøyd med seieren.

- De har vunnet de to rangingturnerinen vi har hatt. Så det er et godt lag, sier hun til VOL.

Hun beskriver kampen slik.

- Det ble en veldig opp og ned kamp. De ga oss kamp i to sett og så overkjører vi dem i to sett.  Alle lag kan ha dårlige perioder. Da handler det om at det andre lager klarer å utnytte det. Det settet vi taper blir vi presset, mens de vi vinner så er vi veldig offensive og da kommer de aldri tilbake. Da har vi god kontroll.

- Det kan virke som dere har noe på gang igjen i ØKSIL nå?

- Vi har jo ho Ragni hjemme fra USA. Det hjelper jo godt på. Når vi spiller i jevne ballvekslinger er det godt å ha en spiller som kan avgjøre. Men vi har et godt lag, sier Steen.

Neste kamp for ØKSIL er en hjemmekamp mot Kristiansand om tre uker. Etter seieren lørdag ble det en god matbit og sosial sammenkomst i Kristiansand før hjemturen søndag.

God start

I følge ØKSIL sine nettsider startet laget svært godt i førstesettet og hadde initiativet hele veien.

- Vi servet offensivt og hadde ingen feilserver og da ble det vanskelig for Kristiansand og stå i mot. Ragni Steen Knudsen hamret inn ett solid antall poeng og resten av laget fulgte opp med godt forsvarsspill og gode blokker. Vi vinner 25-12, heter det på hjemmesiden.

- I andresettet tar vi det litt roligere. Vi kommer bakpå samtidig som Kristiansand gir oss en leksjon i god serving og vi har fire feilserver. Vi jobber oss etterhvert inn i settet, men det er dessverre litt i seneste laget. For nå har Kristiansand fått selvtillit. Lagene følger hverandre tett og begge har flere settballer, men Kristiansand trekker det lengste strået og vinner 31-29.

På topp igjen

I det tredje settet er ØKSIL igjen tilbake på topp.

- Vi server igjen solid og er gode i felt og mottaksfasen. Våre midtspillere Maria og Tonje jobber godt i blokk og følger opp med reaksjonsredninger i forsvar og da får vi fin flyt i spillet og eier settet 25-12.

I fjerde sett starter ØKSIL dårlig. Kristiansand server godt og Øksnes-laget kommer på defensiven.

- Treneren er noe bekymret for at andresettet skal komme i reprise og vi jobber og endrer på organiseringen. Lagene følger hverandre tett og Hilde Haaheim setter noen viktige servepoeng. Det blir lange ballvekslinger og det er stor spenning i kampen , heter det i kamprapporten.

Et viktig poeng er at en 3-1 seier ville gi ØKSIL tre poeng, mens en eventuell 3-2 seier kun ville gi to poeng.

Det er temperatur i kampen og ØKSIL blir svært frustrerte da det spilles høy musikk under en av ballvekslingene, som de taper. I denne fasen av spillet har dommeren en krevende oppgave som gir noen diskusjoner og da er det lett å miste hodet.

- På stillingen 23-22 til Kristiansand tar vi timeout, noe som viser seg å være lurt. Kristiansand server ut og Kristin Olsen skal serve for ØKSIL. Det er vanskelig å serve i en slik kritisk fase, men Kristin server godt og Kristiansand må sende en enkel ball tilbake som Ragni hamrer inn. Vi har matchball og igjen er Kristin til å stole på, ballen kommer tilbake og Ragni avgjør kampen.

Fornøyd

Trener Hanne Steen oppsummerer kampen slik.

- Det ble en spennende kamp til siste ballveksling. Marianne får mange løpeturer og greier å løse vanskelige situasjoner på en god måte. Våre liberoer Regine Danielsen og Caroline Lassesen jobber fokusert og er gode til å plasseres seg og i dag gjøres det lite feil. Vi har hatt en god dag i Kristiansand og det er utrolig godt å vinne. Dette var veldig veldig godt.