Når Mosjøen IL arrangerer kretsmesterskap i langrenn på Sjåmoen stadion i helga, er også skiklubbene i Vesterålen på plass med flere løpere. Etter første konkurransedag med fristilrenn har også flere av dem markert seg.

Søskenbarn på pallen

I 14-årsklassen for gutter, hvor konkurransen på 3,5 kilometer fri var stor, var det to alsvåggutter som tok de gjeveste plasseringene.

Sivert Nordeng suste først over målstreken og sikret seg gullmedaljen, søskenbarnet og rival Johan Lien Noreng kom ti sekunder etter og tok andreplassen.

Dobbeltseier til Melbo

Også i 16-årsklassen for gutter, på 7,5 kilometer fri, ble det dobbelt vesterålsk, med seier til Bastian Holst og andreplass til Jakob Sørlie Pettersen, begge fra Melbo IL.

I lørdagens konkurranser ble det også to andre pallplasser til vesterålsløpere. I 13-årsklassen for gutter tok Adrian Pareli i Sortland og Omegn Skiklubb andreplass. Det gjorde også Andrine Erika Elvenes fra samme klubb i 16-årsklassen.