Skigutta fra Vesterålen suverene i Mosjøen

Alsvåg og Melbo IL var suverene i 14- og 16-årsklassene under helgas kretsmesterskap i Mosjøen, med dobbeltseiere både lørdag og søndag.

Ingen av de andre løperne klarte å hamle opp med Johan Lien Nordeng (i midten) og Sivert Nordeng (til venstre) fra Alsvåg IL under helgas kretsmesterskap i Mosjøen.   Foto: Privat

Sport

I lørdagens kretsmesterskap i langrenn fristil i Mosjøen ble det dobbelt vesterålsk i både 14- og 16-årsklassen for guttene, to store årsklasser med mange løpere og tøff konkurranse. Imponerende var det derfor at vesterålsguttene sørget for dobbeltseier også søndag.


Dobbeltseier i langrenn for Alsvåg og Melbo IL

Alsvåg og Melbo IL markerte seg under lørdagens kretsmesterskap i langrenn.

 

Karlsen på topp

Søndag formiddag ble det konkurrert i klassisk stil på Sjåmoen stadion, med regn i lufta og et realt klisterføre.

Mens Bastian Holst i Melbo IL vant lørdagens 7,5 kilometer fri, foran klubbkamerat Jakob Sørlie Pettersen, ble det endringer i toppen søndag.

I 16-årsklassen ble det andreplass for Holst og fjerdeplass for Pettersen, med John Ivar Karlsen øverst på pallen, også han fra Melbu. Karlsen falt i lørdagens renn, og gikk da inn til sjuendeplass. Det smakte derfor veldig godt å avslutte skihelga med seier i kretsmesterskapet.

- Løpet gikk over all forventning. Jeg lå litt bak til å begynne med, men hentet meg mer og mer inn, og vant med åtte sekunder, forteller Karlsen til VOL. 

15-åringen fra Melbu har bestemt seg for å satse på ski, med skilinja på Meråker som målet for høsten.

Dobbeltseier til Alsvåg

I 14-årsklassen var alsvågværing Johan Lien Nordeng på plass for å forsvare kretsmestertittelen, etter seier i fjor. I lørdagens renn måtte han se seg slått av søskenbarn, nabo og rival Sivert Nordeng. Søndag fikk han revansj. Med Sivert på andreplass, ble det dobbeltseier til Alsvåg også i kretsmesterskapet i klassisk stil. 

- Johan er vanligvis den sterkeste. Lørdag hadde han en dårlig dag, og når han først hadde det, var det artig at søskenbarnet tok seieren, mente han selv. I dag var han tilbake i slag, og vant med god margin. Sivert gikk et kjempeløp han også, og har nok fått troa på at den uovervinnelige Johan er mulig å ta på en god dag, oppsummer Siverts pappa Tommy Nordeng fra bilen på tur hjem fra rennet.  

Han forteller at årsklassen er den desidert største, både i Nordland og Troms, og at det derfor er artig at alsvågguttene markerer seg såpass. 

- Det har vært lite snø i Vesterålen, så guttene har nesten ikke fått trent klassisk. Når de da møter folk fra fjellbygder med langt bedre forhold, blir resultatet nesten enda bedre, sier Nordeng.

- Hva er det som gjør at vesterålsløperne hevder seg, til tross for dårlige treningsforhold?

- Gode gener, skytes det inn fra mor.

- At du får flere til å trene sammen og til å holde ut. Det har vi klart i Alsvåg, med et lite miljø som har skitrening sammen. Litt talent skader nok heller ikke, avslutter Nordeng. 

Tredjeplass i Nordreisa

Hadseljentene Marthe Karlsen, Maja og Ingrid Sørensen valgte heller å delta på helgas kretsmesterskap i Troms, på grunn av større deltakelse i sine klasser. Lørdag gikk Ingrid Sørensen fra Melbu inn til en tredjeplass i 17-årsklassen. I søndagens stafett tok de tre jentene tredje og siste plass i sin klasse.