En middels futsalsesong kan ende i en andreplass

Vesterålen futsals tabellskjebne avgjøres i helgen.
 

Vesterålen futsal spiller i helgen de to siste kampene i sesongen, som kan ende med alt fra andre- til sjetteplass på tabellen. 

Sport

Lørdag og søndag spiller Vesterålen futsal sine siste kamper denne sesongen. Motstandere er Vegakameratene og KFUM.

Følg kampen mot Vegakameratene live på VOL i videofeltet i artikkelen. Kampen starter klokken 12.00.

– Tøff motstand

De to motstanderlagene ligger på henholdsvis sjuende- og fjerdeplass før helgens kamper.

– Vegakameratene har masse erfaring, også fra europaspill. Det er en kamp vi ikke tar lett på, selv om de har hatt en del utskiftinger siden storhetstiden. På papiret skal vi slå dem, sier lagleder Tobias Vibe i Vesterålen futsal.

Han tror også at søndagens kamp mot Oslo-laget KFUM kan bli tøff. Sist lagene møttes, ble det imidlertid hele 6-1 til Vesterålen.

– KFUM har vi alltid slitt mot, men sist tok vi dem. De har vært et lite gnagsår for oss, men kanskje vi har fått litt tak på dem nå.

Kan bli nummer to

Vesterålen futsals kaptein Mathias Dahl Abelsen er med til Oslo, og han mener fokuset bør være fullt og helt på lørdagens kamp mot Vegakameratene.

– Det er tøffe kamper mot to ganske like lag. Begge lag består av mange rene futsalspillere som ikke spiller fotball i tillegg, og lagene har mange innøvde trekk.

Om Vesterålen lykkes godt i helgen, kan laget bli nummer to. I fjor ble laget nummer tre i sin debutsesong i eliteserien.

– Vi bør vinne begge om vi skal ta andreplassen, som vi selvsagt går for. Men vi må ta én kamp om gangen. Vi kan ikke tenke på søndagens kamp før lørdagens kamp er ferdig, sier Dahl Abelsen.

– Middels sesong

Lagleder Vibe har full oversikt over tabellsituasjonen.

– Alt er opp til oss selv. Vi kan ta en historisk andreplass. Det hadde vært strålende, spesielt siden vi egentlig har hatt en ganske middels sesong. Det kan det forsåvidt fort bli også, siden vi kan havne på en sjetteplass. Det er et rottrerace, og det blir veldig spennende.

Vibe sier Vesterålen stiller med et bra mannskap i helgen. Marcus Sletten, Jonathan Barlow og Thomas og Julian Aloyseous er med. Anders Jørgensen er ute med skade, mens broren Marius er noe usikker på grunn av en skade.

– Kjenner jeg ham rett, biter han tennene sammen og blir med. Han er nok den som er mest gira på å ta medalje, sier Vibe.