Sesongåpning for volleyballjentene

Øksils førstedivisjonsdamer i volleyball sesongåpner denne helga med nordnorsk mesterskap i Tromsø.

Øksils førstedivisjonslag er klare for sesongstart. Bakerst fra venstre: Thea Jürgensen, Hilde Haaheim, Helena Olsen, Kristin Olsen, Tonje Stavøy og Elise Sørdahl. Første rekke, fra venstre: Andrea Woie, Rikke Bye, Kaya Woie, Marthe Fredheim og Aleksandra Nilsen. Ellen Jürgensen og Caroline Lassesen var ikke til stede da bildet ble tatt.  Foto: Øksil

Sport

Årets Øksil-lag er noe yngre enn tidligere, og det er et ungt lag, med en snittalder på vel 17 år som i helgen reiser til Tromsø for å delta i mesterskapet.

Fire av spillerne fra fjorårets lag er borte, deriblant opplegger og landslagsspiller Marianne Steen Knudsen.

I Tromsø møter jentene Sortland VBK, BK Tromsøs to lag, Tromsøstudentene og Alta VBK.

I årets førstedivisjon for damer er det ti lag fordelt på to avdelinger. BK Tromsø og Tromsøstudentene er i avdeling 1, Øksil spiller i avdeling 2.

– Denne helgen vil gi en pekepinn på hvordan Øksil er forberedt sammenlignet med sine eldre og mer rutinerte førstedivisjonsmostandere, sier Eirik Sørdahl i en pressemelding.

Han trener Øksils damelag denne sesongen, og med seg har han Frode Gabrielsen som assistenttrener. Eirik Sørdahl begynte sin trenergjerning i Øksil i 1979, og det er om lag 25 år siden han sist var trener for Øksils 1. divisjonslag, Frode Gabrielsen er trener i yngres avdeling i Øksil, og har en lang og innholdsrik spillerkarriere bak seg fra Øksil, Sortland VBK, Brøstadbotn og BK Tromsø.

Laget trener nå fem til sju ganger i uken, og har om lag 50 ball-økter bak seg siden begynnelsen av juli.