– Vi starter knallhard og møter vel alle lagene som var tippet på de øverste plassene i tredjedivisjon i 2017, sier MIL-trener Thomas Rønning.

Se hele serieoppsettet her

MIL skal i første kamp 14. april til Oslo og møte laget som kom på 2. plass i fjor, nemlig Lyn. I løpet av de første kampene møter også Melbo Korsvoll som kom på fjerdeplass, Finnsnes som rykket ned fra 2. divisjon til 3. divisjon nå denne sesongen og Senja som også kom på 2. plass i sin avdeling.

– De fem første kampene blir knalltøffe. Jeg tenker at vi møter alle lagene to ganger og det at vi møter topplag tidlig betyr bare at vi tidlig får vite hvor nivået ligger. Vi skal gjøre det vi kan for å være klare når vi drar til Bislett for å møte Lyn på det som mest sannsynlig er en litt lurvete gressbane. Det blir artig og utfordrende, sier Rønning.

– Ikke trege

– Om jeg påstår dere kanskje er litt treg ut av startblokkene i begynnelsen av sesongen, og at dere må være klare fra starten i år, hva tenker du da?

– Statistisk sett så er vi ikke slow-starters. Jeg er trygg på at vi skal være klare og ha formen inne når vi spiller første seriekamp.

Rønning sier at det nå legges et opplegg som gjør at laget hans skal være klare til NM-kvalik 21. mars.

– Det er en lang sesong som starter tidligere og avsluttes senere enn vi er vant til. Det gjør at vi må jobbe enda grundigere i oppkjøringa enn tidligere.

Trege eller ikke, det som blir en toppkamp uansett hvor lagene er på tabellen, er kampen mellom MIL og Sortland IL. De er satt opp til 28. juli (Melbo-Sortland) og 27. oktober (Sortland-Melbo). Sistnevnte er til og med siste seriekamp.

Vil ha flere

Når det kommer til spillerstallen er Rønning klar på at MIL er på jakt etter forsterkninger.

– Vi jobber med flere alternativer, men ikke noe som vi vil gå ut med på nåværende tidspunkt.

– Kan du si noe om hvilke posisjoner på banen du vil styrke?

– Ideelt sett ønsker vi å forsterke oss med en ny spiller i hver lagdel. Så får vi se om det blir en realitet. Vi henter ikke spillere som er like gode som de som er der. Vi henter spillere som går rett inn og styrker laget og løfter treningsgruppa. Spillere som er med å sikre at vi tar nye steg med tanke på treningskultur, holdninger og det å skape vinnerskaller. De spillerne er ikke lette å finne, men vi jobber på for å finne dem.