Bowling-konkurransen startet på Sortland forrige søndag, og ble avsluttet denne søndagen. Terje Vornes fra Sortland-klubben «Blue Strike» avgjorde konkurransen med 227 av 300 mulige poeng i finalen. August Lehn, også han fra Sortland, gikk av med andreplassen i turneringen for juniorer – som omfatter spillere opp til 18 år. Fram til finalen ble det spilt til samme tre runder, mens de to beste fra Sortland gikk videre til finalen, som ble avgjort på én runde.

Nordland Tournament

Bowlingmiljøet på Sortland arrangerer turneringen under paraplyen Nordland Tournament én til to ganger i året. Bowlingturneringen Nordland Tournament har vært arrangert i en rekke byer i Nordland gjennom mange år, og har vært arrangert på Sortland i en årrekke.

Tidlig krøkes

– Jeg fikk min først bowlingkule som treåring, og har drevet med dette siden da – altså i 13 år. Jeg har ingen spesielle ambisjoner som spiller, men driver med dette så lenge jeg synes det er en aktivitet jeg trives med, sier Terje Vornes til VOL.

Bowlingfamilie

Terje Vornes er nærmest født inn i en verden av Bowling, ettersom mange i hans familie er sterkt engasjert i bowlingmiljøet på Sortland. Idretten ligger med andre ord i familien. Klubben har gjennomført lignende turneringen en rekke ganger siden den ble startet opp.

Nordland

Medlemmene i klubben deltar også på lignende konkurranser andre steder i Nordland, blant annet i Harstad, Svolvær og Mo i Rana. Denne gangen deltok til sammen 58 bowlere i turneringen, både juniorer og voksne, og i dame- og herreklasser.

I følge Terje Vornes er det et bra miljø i klubben på Sortland, men kan kunne godt tenke seg flere juniorer å konkurrere med lokalt.