Tre forsterkninger klare for Sortland - flere på vei:

– Nå er vi klare for tidenes snuoperasjon

Sortland IL forsterker med Ingar Angel Nicolaysen, Ridge Robinson og Simon Laugsand - og flere er på tur.

Ingar Angell Nicolaysen og Ridge Robinson er klare for Sortland IL. Foto: Privat 

Sport

– Dette er et tydelig signal. Til tross for hvor vi ligger og den sesongstarten klubben har hatt, klarer vi å sikre oss disse spillerne. De sier selv at nå er de klare for tidenes snuoperasjon, sier styreleder i SIL, Mats Aas.


– Ingenting var bra

Sortlandtrener Julie Voktor Pedersen var oppgitt etter 7-0-tapet. Hun mener spillernes mentalitet er den viktigste årsaken.

 

Ingar Angell Niclolaysen gikk før sesongen fra Sortland til andredivisjonslaget Mjølner. Han spilte her 10 kamper i vårsesongen på venstre back. Før det har han spilt 69 kamper for SIL. Han er Sortlandsgutt og kommer hjem for å hjelpe klubben.

Ridge Robinson kommer fra Senja IL. Amerikaneren skåret to mål i helgas kamp mot nettopp Sortland da Senja vant 7-0 i Blåbyhallen. Ridge har spilt tre sesonger i Senja og har tre mål i årets sesong og totalt 10 mål på 22 kamper for klubben over tre år.

Tredje mann inn er Simon Laugsand. Han kommer fra Tromsdalen UIL hvor han ikke har spilt noen kamper denne sesongen. Laugsand blir klar så snart TUIL slipper proffkontrakten hans.

Kristoffer Moss, HIL, i duell med Sortlands Simon Laugsand(bak) for noen år tilbake.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

 

Fornøyd

– Det at vi får disse spillerne er en kombinasjon av Julie sitt nettverk og at gutta selv hadde lyst å komme hjem og hjelpe, sier Aas.

Ridge Robinson er kamerat av Simon og Ingar og det er en av årsakene de har lykkes å overtale amerikaneren å komme.

Aas sier han og trener Julie Voktor Pedersen er særs fornøyd med signeringene:

– Vi trengte nytt blod inn i gruppa. Vi trenger spillere som tar tak. Ridge er den spissen og målskåreren vi har manglet i år. Simon og Ingar er ledere på banen, særlig Simon. Ingar tar tak og stiller krav. Så dette er to signeringer som løfter klubben.


Se høydepunkter fra helgas 3. divisjon:

Fremgang for Sortland, nedtur for Melbo og to ganger 0-3

Helga bød på samme resultat både for Melbo IL og Sortland IL.

 

Angel Nicolaysen er for tiden skadet i harmstringen, men kan være klar allerede til helgas bortekamp mot Frigg. Ridge Robinson er klar til kamp på søndag - en kamp vi sender direkte på VOL Pluss.

Simon Laugsand vil kunne være klar til kampen mot Skjervøy på bortebane 23. juni.

Flere på vei

Forsterkningene stopper ikke med disse tre:

– Vi snakker med flere og det er flere spillere på tur inn, men vi avventer å si noe om hvem av respekt ovenfor de spillerne det er snakk om, sier Aas.


Sortland møter Mjølner i 1.runde i NM onsdag:

– Det blir spesielt å møte klubben jeg spilte for i fjor

Ingar Angell Nicolaysen meldte overgang fra Sortland til Mjølner før inneværende sesong. Han ser frem til å møte igjen gamle lagkamerater i Blåbyhallen.

 

Nedtur

Sortland IL står uten seier på sesongens åtte kamper og har -38 i målforskjell. Etter gode prestasjoner mot Korsvoll, en kamp laget utrolig nok tapte 2-3 etter å ha truffet stolpen to ganger og fått ballen reddet på strek tre ganger, spilte laget særs godt borte mot Finnsnes da de tapte 3-0 for litt over ei uke siden. Lørdag ble det dog bom stopp etter ei elendig forestilling hjemme mot Senja - en kamp de tapte 7-0.

Det var Bladet Vesterålen som omtalte overgangene først.