– Av en eller annen grunn kolliderte kampen med Sortlands 3. divisjonsoppgjør på bortebane mot Frigg. Dermed var flere spillere, som vanligvis er tilgjengelige for spill for samarbeidslaget i 4. divisjon, i Oslo.

– I tillegg til de elleve som startet kampen hadde Stålbrott/Sortland 2 kun én innbytter, før Frank Poulsen, som hadde hevet seg i bilen for å rekke den siste halvtimen, ankom Sandnes.

Hjemmelagets spillermangel til tross, det var langt fra noen overkjøring fra bortelaget som med seieren klatret til tredjeplass på tabellen. Kampen startet imidlertid med et visst press fra Lofoten, men hjemmelaget reiste seg gradvis. Midtveis i første omgang scoret Marcus Eilertsen Burchardt etter en dødball, en ledelsen som sto seg til pause. Bortelaget kom igjen best og kraftigst ut av startblokkene og utligningen til 1–1 var starten på Lofotens beste periode i kampen.

Men da ledelsen uteble og minuttene tikket mot kampslutt, kunne hjemmelagets supportere unnskyldes for å tro på poeng eller kanskje til og med et seiersmål ettersom det åpnet seg store rom i den bakre fireren til et lofotlag som jaktet seier.

HÅP: Markus Eilertsen Burchardt gratuleres etter 1-0-målet midtveis i første omgang.

Og det var svært nære ved å gå veien for de blå fra Langøya. Målscorer Burchardt satte en avslutning i metallet like før bortelaget fikk vinnermålet sitt.