4.-divisjonsoppgjøret i Vesterålen onsdag kveld ble målrikt. Skånland har gått på fire smeller på rad på fremmed underlag, og gikk i strupen på vertene for å gjøre noe med den svake bortestatistikken.

Bare tre minutter var spilt da Adrian Sørensen åpnet skåringsballet, og fire minutter senere doblet Håkon Norberg ledelsen for gjestene - til stor glede for trener Tor Anders Hustad.

– Vi var veldig gode innledningsvis og trillet ball i hatt med Stålbrott i de første 25 minuttene, sier Hustad.

Kom tilbake

Stålbrott/Sortland2 kom imidlertid tilbake. Skåringer fra Otto Johansen etter 25 minutter og Arild Stoltz etter 32 utlignet forspranget.

Men SOIF klarte å reise seg, mens Stålbrott/Sortland 2 ikke klarte å fortsette den gode starten.

– Da slapp vi ikke Stålbrott til, og skåret tre selv. Jeg syns vi var gode i kveld, sier Hustad.

Årets første borteseier fører SOIF opp til sjetteplass på tabellen, og laget er bare tre poeng bak tabelltoer Medkila før den tiende serierunden fullføres til helga med de tre gjenstående kampene.

Hustad sier det ikke er en selvfølge å skulle vinne over Stålbrott selv om motstanderen er tabelljumbo.

– Det er viktig å plukke poeng mot et litt desperat bunnlag, og slett ingen automatikk at vi skal vinne på en litt vanskelig og trang bane. Stålbrott spilte ballen langt og hardt, men vi ble ikke med på deres stil og klarte ta ned ballen og gjøre ting på vår måte. Nettopp dette er jeg aller mest fornøyd med, sier Hustad.

I en annen kamp i 4.-divisjon onsdag kveld spilte Landsås og Morild uavgjort 2-2.

Fakta

Stålbrott/Sortland-Skånland 2-5 (2-2)

Sandnes kunstress

Mål: 0-1 Adrian Sørensen (3), 0-2 Håkon Norberg (7), 1-2 Otto Johansen (25), 2-2 Arild Stoltz (32), 2-3 Erik Hustad (65), 2-4 Håkon Norberg (80), 2-5 Arild Heitmann (str. 89)

Gult kort: Arild Stoltz, Stålbrott/Sortland 2. Erik Hustad, Skånland

Dommer: Reinulf Svendsen, Bjerkvik

Skånland: Odd Erlend Pettersen - Gjøran Hansen, Terje Balteskard, Trym Hjelmsø, Lasse Østnes Pedersen - Erik Hustad, Eskil Arnesen, Petter Hustad - Adrian Sørensen, Arild Heitmann, Håkon Norberg. Benyttet: Sander Arnesen, Håkon Aronsen