Adrian Pedersen tatt ut på landslaget samme dag MIL har seriekamp

Vesterålen futsal og Melbo ILs Adrian Pedersen er tatt ut på landslaget i futsal igjen.

Futsallandslaget under samlingen i januar. Adrian Pedersen nummer to fra høyre nede  Foto: Mats Hjertum / NFF

Sport

Pedersen debuterte på landslaget i februar og er igjen tatt ut i troppen.

Kampene det er snakk om er to privatlandskamper mot Portugal 22. og 23. juni.

Om Pedersen kan spille, er en annen ting. Melbo spiller nemlig hjemmemot Skjetten 22. juni. Pedersen selv sier til Vol at han ennå ikke har bestemt seg for om han melder avbud til landslaget eller ikke.

MIL-trener Thomas Rønning sier følgende:

– Jeg er veldig glad på Adrian Pedersen sine vegne, men synes det er håpløst at NFF legger det til et tidspunkt hvor spillerne er aktiv i sine «vanlige» fotballklubber. NFF har heller ikke kontaktet klubben i forbindelse med å frigi spiller, noe jeg synes er uproft. Vi er en amatørklubb med få spillere og få ressurser og det minste de kan gjøre er å ta kontakt med klubben hvor de har kontraktsforhold for å avklare spillernes situasjon. Adrian elsker futsal, men han elsker også Melbo IL. Hvordan dette håndteres tar vi internt i klubben.

Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, sier følgende til Rønnings uttalelse:

– Det blir spilt fotballkamper hele tiden på ulike nivåer i norsk fotball, og det er umulig å finne en dato som tilfredsstiller alle behov. Landslagssjefen må ta ut de spillerne han til enhver tid mener er best, og så må spillerne selv bestemme om de vil satse på futsallandslaget eller ikke.


Troppen i sin helhet:

Kenneth Rakvaag - Hulløy
Jørgen Vik - Sjarmtrollan
Petter Høvik - KFUM
Lars Røttingsnes - KFUM
Tobias Schjetne - Sjarmtrollan
Jonas Wiseth - Utleira
Morten Wermåker - KFUM
Christopher Moen - Utleira
Jonas Simonsen - Sjarmtrollan
Adrian Pedersen - Vesterålen
Simon Johansson - Utleira
Oskar Stølan - Utleira
Marius Anthonisen - Sandefjord
Rinor Topallaj - Fredrikshald