Skal arrangere korona-vennlig fotballcup

Til tross for korona blir det fotballturnering for de minste i Blåbyhallen i slutten av oktober, men i en redusert utgave.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkiv

Sport

Sortland IL er en av arrangørene av Norges Fotballforbunds breddeturnering Eat Move Sleep Cup. Dette er et konsept som skal fremme en sunn livsstil innen idretten blant barn og unge.

Turneringene er som oftest store massemønstringer, med fulle idrettshaller og lag i aktivitet fra morgen til kveld, men på grunn av situasjonen med korona og pandemiens herjinger, vil årets turnering i Blåbyhallen på Sortland få en litt annen vri. Men det blir turnering, lover Sortland IL på sine Facebook-sider.

– På grunn av smittevernregler knyttet til covid-19 blir ikke gjennomføringen som vi hadde ønsket, men vi ønsker å gi et tilbud til barn innenfor rammene som beskrives i Norges Fotballforbunds koronahåndbok, melder arrangørklubben gjennom en artikkel på sine Facebook-sider.

Løsningen har blitt å sette tak på antall lag. I tillegg er det satt et maksimalt antall spillere de ulike lagene kan ha med seg. Dermed blir cupen korona-vennlig og innenfor reglene som Norges Fotballforbund har satt.

For treerlagene (seks og sju år gamle spillere, både jenter og gutter på samme lag) er satt av 15 plasser, mens det i hver tropp er lov å ha med fem spillere.

Lagene som skal spille femmerfotball (åtte og ni år) har fått ti lag i hver årsklasse, der det er lov å ha med maksimalt åtte spillere på hvert lag.

I klassene for ti og 11 år, som spiller sjuerfotball, er det maks seks lag som får være med. De får lov å ha med 12 spillere i sin tropp.

Klassene fra seks til ti år skal spille 24.-25. oktober. Den eldste klassen, 11-åringene, skal spille søndag 1. november.