Abelsen-klubb trenger millioner for å overleve ut sesongen

1.-divisjonsklubben Øygarden sliter voldsomt med økonomien i sin første sesong som ny klubb. Klubben trenger flere millioner for å klare seg ut sesongen.
Sport

Øygarden tok over plassen til Nest-Sotra på nest øverste nivå i norsk fotball før denne sesongen, og fikk starte opp som en helt ny og gjeldfri klubb. Nå er kontoen tom og klubben går ut til næringslivet med en bønn om friske midler.

– Vi trenger et par millioner nye kroner for å klare oss ut sesongen. Har du ikke penger til lønn, så blir det i ytterste konsekvens permitteringer, sier styreleder Marianne Bjorøy til Bergens Tidende.

Sortland-karen Mathias Dahl Abelsen spiller for nettopp Øygarden. Han gikk til klubben foran denne sesongen, etter å ha avsluttet 2019 i Mjølner.

Hun understreker at det ikke er mye igjen å kutte hvis klubben skal fortsette i 1. divisjon.

– Uten penger er det bare en vei, og det er nedover i divisjonene, sier hun.

Øygarden peker på koronasituasjonen som har ført til mindre penger både fra sponsorer og tilskuere. I enkelte kamper har ikke klubben klart å selge ut de 200 billettene de får lov til å selge engang.

Mathias Dahl Abelsen, som for øvrig er landslagsspiller i futsal, har spilt åtte kamper for Øygarden denne sesongen, men har så langt ikke tegnet seg på scoringslisten.

(©NTB)