Klar for to lokaloppgjør

Vesterålen Futsal rører på seg igjen, etter fire uker uten kamper.
Sport

Og det er ikke hvem som helst som vesterålingene skal gjeste denne helgen. Det er nemlig klart for to nordnorske derby i løpet av helgen, der lørdagens oppgjør mot Sjarmtrollan fra Tromsø er det som det ligger mest følelser i. En del av spillerne på Vesterålen har bodd i Tromsø tidligere, eller bor der fremdeles. Spillerne på de to lagene har vært med- og motspillere på både fotballbanen og futsalbanen gjennom mange år.

Men det står flere lokaloppgjør på menyen, for søndag får vi vite hvilket lag som er best i Nordland om dagen.

Da reiser nemlig Vesterålen til Bodø for å gjeste Hulløy Bodø FC. Bodø-laget er tabelljumbo i eliteserien i futsal og har spilt tre kamper så langt i sesongen, blant annet mot Sjarmtrollan der det ble 2-7-tap. Men laget har to knepne ettmålstap i de to øvrige kampene - 0-1 for Utleira og 2-3 for Freidig - begge på hjemmebane.

Forrige sesong tapte Vesterålen med 5-6 i begge kampene mot Sjarmtrollan, noe vesterålingene har lyst å revansjere denne helga.

Starten på sesongen har blitt noe amputert for Vesterålen. Etter seriehelgen i Trøndelag, med 3-6-tap for Utleira og 4-5-tap for Freidig - en kamp hvor Vesterålen ble felt av det som virket som et åpenbart feilaktig idømt straffespark - har Vesterålen i tur og orden fått utsatt kampene mot KFUM, Sandefjord og Fredrikshald til i januar.