Ny forskrift for fotballklubbene med kunstgressbane:

Må bruke 50 000 for å sikre banen

– Det blir en investering på rundt 50.000 kroner totalt, men da er det i alle fall gjort, sier baneansvarlig på Stokmarknes, Håvard Dybfest Myhra om den nye forurensningsforskriften som ble vedtatt i begynnelsen av april.

Gjerder inn: Det er allerede påbegynt inngjerding av kunstgressbanen på Stokmarknes, slik at de som forlater banen må gjennom en sluse hvor det satses på å samle opp mest mulig av plastgranulatet.  Foto: Per Eivind Knudsen

Sport

Den nye forskriften omfatter tiltak som må gjøres for å hindre at plastholdig granulat kommer utenfor banen. Granulatet er i stor del oppmalte bildekk. Ifølge Norges Fotballforbund er granulat som havner utenfor en kunstgressbane et problem som må tas på alvor, på grunn av forurensning av naturen og faren for at det kan havne i havet.