Veteran til topps

Kretsmesterskapet i skyting i vinterfelt fikk et høstlig preg over seg.
Sport

Koronapandemien har sørget for mange utsettelser for ulike idrettslag og utøvere. I vinter måtte Bø Skytterlag utsette kretsmesterskapet i vinterfelt, men i helgen ble det arrangert – riktignok med et mer høstlig enn vinterlig preg, selv om temperaturen ute nok kunne minne om at vinteren er i god anmarsj.

Blant klasse 2-5, V55 og eldre junior, som skyter samme program i felt, ble det en veteran som gikk til topps, foran en klasse 2-skytter.

Oddmund Eggum fra Trondenes skyter til vanlig i V55. Han skjøt en sterk finalerunde med 12 treff og åtte innertreff (12/8), og satt dermed alle de andre skytterne på grovfelten på plass.

Han fikk hardest konkurranse av Terje Johansen fra Melbo, som var best i den innledende runden, men som med 11/7 i finalerunden måtte se at Eggum vant med et innertreff mer. 15 skyttere var med i den innledende runden, der det også var med flere gjesteskyttere fra Øvre Målselv og Bardu. John Olav Solaas, som til vanlig skyter i eliteklassen, klasse 5, ble nummer tre.

I klasse V65 var det knivskarp konkurranse og hele sju av ni skyttere klarte å skyte 42 treff av 42 mulige. Roald Søfting fra Ramsund ble kretsmester med 42/11.

Også i V73 var det hard konkurranse og meget god skyting. Eilif Andersen fra Sortland var bestemann for anledningen og vant med solide 42/8.

Blant juniorene, som er 16-17 år gamle, var Martin Rosales Kristensen best med 38/5. Stina Mari Rosales Kristensen vant eldre rekrutt, som er 14-15 år gamle. Hun skjøt 40/7.

I felt skytes det først 30 skudd innledende. Deretter en finale der en skyter 12 nye skudd. I finalen tar skytterne med seg antall blinker de har skutt i innledende, men ikke innertreffene.