Ballen lagt død i rasismesak

Melbo IL slipper straffeforfølgelse fra Norges Fotballforbund etter hjemmekampen mot Finnsnes 22. august.

Det ble ampert mellom Melbo og Finnsnes 22. august, da en spiller fra Finnsnes mente det kom en rasistisk kommentar fra tribunen. Nå har Melbo IL kartlagt hendelsen og det viser seg å være en misforståelse.  

Sport

Det oppsto tumulter som involverte begge lag da en av spillerne fra Finnsnes IL følte seg utsatt for rasisme fra en tilskuer under oppgjøret.

Nå har Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund sett på saken. De har lagt ballen død og frifunnet Melbo IL.

I en uttalelse på Melbo IL sine Facebook-sider, redegjør klubben for hendelsesforløpet som er kartlagt.

Melbo IL skriver der at saken er blitt misforstått på verst tenkelige måte. Tilskueren som kom med kommentaren som ble oppfattet rasistisk der og da av Finnsnes-spiller Kenny Marblow, ikke var ment rasistisk, men rettet mot spilleren fra Melbo som var i diskusjon med dommeren.

– Melbo IL retter en beklagelse til tilskueren som ble beskyldt for rasisme, noe Melbo IL har nulltoleranse for, skriver klubben i sin redegjørelse.

Det trekkes også frem at det har vært en utfordrende sak for Melbo IL, der klubben har lært mye om mediehåndtering og det å ta seg tid til å undersøke en sak før de uttaler seg. De avslutter redegjørelsen med at de håper det fremover blir flotte fotballopplevelser på Havfisk stadion.