Klart for slitet

- Jeg er glad for å kunne fortelle at målsettingen allerede er nådd, sier Even Hanssen om bakkeløpet Hallartinden Max.
Sport

Even Hanssen fra Holmsnes i Hadsel fikk så gode tilbakemeldinger på sin drøm å arrangere bakkeløp opp til Hallartinden ved hjemstedet, at han ikke så noen grunn til å la det bli med det. Ryktene om løpet begynte å gå i slutten av februar, og det gikk da heller ikke lang tid før bakkeløpet ble lansert for alvor.

- Det er klart det byr på utfordringer å skulle få i stand noe slikt som dette for første gang, men så langt ser det altså veldig lyst ut. Vi har fått i overkant av 60 påmeldinger så langt. Erfaringsmessig betyr det at godt over hundre vil delta på lørdagens arrangement, sier Even Hanssen til VOL.

Han forteller at de som vil delta kan gjøre det enten i mosjonistklassen, eller i konkurranseklassen. et er godt mulig også for mosjonistene å få tatt tiden sin opp bakkene. Starttidspunktet er slik at alle som har gjennomført i teorien vil befinne seg på toppen når de første i konkurranseklassen vakler over mål.

- De vil nok være dyktig slitne, de som virkelig tar i oppover. Vi snakker om en løype på 3,7 kilometer, og 530 høydemeter som skal unnagjøres. På det verste har vi nok en stigning på i alle fall 40 grader, sier Hanssen.

- Skal du selv være med?

- Det var det jeg hadde planer om i starten. Men nå skjønner jeg at det ikke går. Vi er 40-50 frivillige som drar lasset sammen for å få Hallartinden Max til å bli en flott opplevelse, og det er nok nødvendig at vi stiller som hjelpere alle sammen, mens løpet pågår. Kanskje får jeg muligheten til neste år. Jeg håper i alle fall at Hallartinden Max kan bli bare ett av flere slike bakkeløp i regionen. Det er en flott mulighet til å få vist frem Vesterålen.

Even Hanssen forklarer om beliggenheten til Hallartinden at den ligger rett ved flyplassen i Hadsel, i retning Sandnes.
- Det er selvsagt den flotteste fjelltoppen i regionen, smiler lokalpatrioten.