Yngste kvinne

Frida Jakobsen fra Gressmyra på Senja er en av få damer som stiller opp i helgens NM i stående fuglehund i Vesterålen. Hun er samtidig en av de aller yngste deltakerne.
NM fuglehund 2013

Hundeinteressen begynte for alvor i 14-årsalderen. Det var da familien fikk forespørsel om å ta hånd om en hund som eierne ikke ville ha. Siden da har hun hatt hund som hobby. Nå har hun fått en stor interesse for å konkurrere med sin hun Trohornets Vilje som hun overtok da den var 2 år gammel.

Ja så sterkt har konkurranseinstinktet hennes blitt, at hun kommende helg stiller opp som en av få - og trolig den aller yngste kvinnen i konkurransen mot Norges beste fuglehunder under NM vinter på Andøy. Hun stiller i klassen VK der 200 av de beste jakthundene fra hele landet skal konkurrere om kongepokalen.

– Jeg har en følelse som er en blanding av nervøsitet, spenning og glede i kroppen sier den unge hundeeieren. Det siste året har hun brukt det meste av sin fritid til å trene med sin jakthund. Og en del penger har hun også brukt på denne hobbyen.

Mange vil nok hevde at hun er tøffe som stiller opp og skal konkurrere mot landets beste fuglehunder i en beintøff konkurranse. Men hun tenker at den som intet våger heller intet vinner. Flere så kalte eksperter på hunder har gitt uttrykk for at hun har en hund som kan nå veldig langt i konkurranser. Hun tenker ikke så mye på at hun er ung og ikke har den rutinen som de fleste hun skal konkurrere mot under NM har. En gang må bli den første og hun vet at det er mye som skal klaffe for å kunne nå helt til topps i dette mesterskapet.

– Jeg reiser til dette mesterskapet først og fremst for å lære.  Jeg har ikke deltatt i så mange konkurranser, men har jeg dagen og det meste klaffer vet jeg at muligheten er der for å kunne nå finalen. I VK klassen er det 200 hunder som er påmeldt. I semifinalen er det 60 hunder igjen som så skal kjempe om å komme til finalen. I finalen er de 18 beste hundene igjen som så skal kjempe om å bli NM mester og om kongepokalen.

- Dette blir spennende og jeg gleder meg til å få være med å konkurrere mot de beste fuglehundene i Norge med min 3 år gamle korthårede Vorsteh, sier en av NMs yngste deltakere Frida Jakobsen.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

NM fuglehund 2013