Sykkelrittet Lofoten Insomnia Race 2012 ble en stor suksess for vesterålingene Ken Lind og Sveinung Olsen. De to klarte henholdsvis andre- og tredjeplass.

Det var følgende klasser og distanser mellom Å og Lødingen 235 km:

- Fra Å var det Touring start kl. 24.00 og Race start 02.00.- Fra Kabelvåg (110km) var det start kl. 07.00. - Fra Raftsundet (55km) var det start kl. 09.00.

Gode tider

Racingklasse herrer fra Å ble vunnet av Espen Høglund, Oslo (Kjekkas IF) på respektable 6t og 57 min, fulgt av Ken Lind og Sveinung Olsen, begge fra Sortland og Vesterålen SK.

Racingklasse damer ble vunnet av Bente Haukås Bodø CK med Ann-Heidi Nebb, Åsane sykkelklubb på 2.dre og Marion Sørhaug(Lødingen SK) og Ingvill Stedøy-Johansen (Frøy SK) på delt tredjeplass.

Her er resultatlister:

Svært fornøyde deltakere

Vinneren Espen Høglund (27) fra Oslo og Kjekkas Idrettsforening kom til Lofoten Insomnia for å vinne. Egentlig er han terrengsykkelist som liker at gjørma spruter, men har også en andreplass fra Lillehammer - Oslo i Team Torshov på merittlista i landevei.

For øvrig har han syklet i Italia, på Mallorca og i Frankrike. Han syntes at løypetraseen for Lofoten Insomnia Race er helt fantastisk, bra asfalt og at han var heldig med været.

Han var litt skuffet over at ingen ville være med å dra, alle ville bare henge på. Så derfor stakk han av etter Sløverfjordtunnellen og syklet alene til mål i Lødingen. Rittet var perfekt, bort sett fra litt for lite vannstasjoner og kilometermerking underveis.