Første øvelse er et gateløp i Myre sentrum på lørdag 16. august klokka 12.00. Løpet vil foregå i Storgata, med start ved hurtigbåtkaia og målgang ved hotellet.

Andre øvelse er et sykkelritt rundt Staven, med start og målgang på Laksraet like vest for Alsvåg sentrum. Rittet vil starte klokka 15.00.

Den siste øvelsen går av stabelen på søndag klokka 12.00 og er motbakkeløpet Nonskollen (611 moh) opp. Starten vil være ved Alsvåg skole og inkluderer altså ca 1km over myrvei før stigninga mot toppen starter.

- Dette er en jaktstart, så årets triple champion er den som når toppen først i sin klasse. Vi kommer til bruke både tidsfaktorer og bonus-sekunder for å beregne starttid for jaktstarten, så den som skal vinne må beherske alle disiplinene godt, sier arrangementsansvarlig Tommy Nordeng

Vesterålen Summer Games retter seg mot tre grupper: Rekrutter, aktive og mosjonister.

Følgende klasseinndeling er valgt i øvelsene:

  • 14 år og yngre

  • 15-18 år

  • 19-39 år

  • 41 år og eldre

  • mosjon/trim

Det blir premiering i alle enkeltøvelser.

Det kåres fire triple champions: Kvinner og menn, under og over 19 år. Det blir trukket premier blant mosjonister som deltar i alle øvelsene.

I neste uke vil Vesterålen Summer Games lansere ei egen side på Facebook, og her vil det være mulig å melde seg på. De som melder seg på tidlig betaler lavere startkontingent, sier teknisk leder Geir Stranda.