Kommende helg vil Andøy stå sentrum for allefuglehundentusiaster fra hele landet når de skal konkurrere om å bli NM mesteri stående fuglehund på Andøya.

Dette eret arrangement som ordfører Jonni Solsvik er svært glad for at de har lagt tilkommunen han er ordfører for.

– Det er ikke tvil om at det betyr mye at vi vårkommune kan få stå som vertskap når flere hunder hundeentusiaster kommer tilAndøya og Vesterålen for å delta i et NM som dette. Da får vi muligheten til åvise hvilken fantastisk natur vi har med sjø, vidder og fjell som de kan boltreseg i når de skal prøve ut sine hunder ute vår flotte natur, sier enordføreren.

Han kan fortelle at når han har vært ut og reist har hanstadig fått tilbakemeldinger fra folk som enten har vært med på tidligere NMeller som har hørt om dette flotte mesterskapet. De kommer med mange lovordbåde om arrangementet og terrenget de kan konkurrere i. Det er slikt som glederet ordførerhjerte. Da er det heller ikke vanskelig å skjønne at sliktarrangement har stor betydning når kommunen skal markedsføres.

– Jeg er ikke itvil NM i stående fuglehund er bidratt til å sette Andøy på kartet. Jeg vetogså at med så mange tilreisende til stede, legger mange av dem igjen betydeligmed penger hos det lokale næringslivet. Da sier det seg selv at det er mange det drypper på hvert år når NM gårav stabelen. Jeg er full av beundring over den store dugnadsinnsatsen som mangelegger ned år etter år for å få til et så stort mesterskap vel i havn. Denjobben de frivillige gjør står det stor respekt av, sier ordfører Solsvik