- NM i stående fuglehund blir regnet som årets store eventyr for fuglehundentusiaster fra nord og sør. Vi ser på det som en ære å kunne være arrangør for NM i stående fuglehund.

Det sier leder i Harstad og Vesterålen fuglehundklubb Geir Birger Larssen. Årets NM arrangeres som vanlig rundt palmehelga, torsdag 21. til søndag 24. mars.

Den nyvalgte lederen for Harstad og Vesterålen fuglehundklubb gleder seg i likhet med de mange deltakerne til årets meterskap. Han har vært med på samtlige mesterskap siden starten i 1986. De første årene tok han turen fra Tromsø og ned til Vesterålen for å oppleve det han selv kaller et eventyr for dem som liker å teste ut sine jakthunder i et perfekt terreng.

- Jeg bodde i Tromsø frem til 1987. Da oppdaget jeg hvilket fantastisk terreng vi har til rådighet på Andøya og deler av Hinnøya. Det er etter hvert mange som har oppdaget det samme som meg. Det ser vi på antall deltakere som det stadig er blitt flere av med årene. De kommer både fra nord og sør i landet, og de fleste kommer igjen år etter år. Det tar vi som et tegn på at de liker det vi har å tilby av terreng for å konkurrere i, sier Larssen.

Fantastisk terreng

I 1987 flyttet han til Harstad og ble medlem i Harstad og Vesterålen fuglehundklubb. Nå er han nettopp blitt valg til leder i klubben. Og han ser på det som en ære å få lede klubben nå som de skal arrangere sitt 28. vinter NM. Det som gjør han trygg på at de nok en gang vil klare å bringe mesterskapet vel i havn, er at det finnes en kjerne av personer som vet hva som kreves for å lykkes.

Men samtidig vet han at det er mange personer som må være villig til å jobbe mange dugnadstimer både før, under og etter mesterskapet.

- Vi har noe å tilby som få andre kan, og det er et fantastisk terreng der man kan oppleve slepp uansett bare man slipper hundene løs gjerne langs veikanten. De naturgitte forholdene vi har til disposisjon, har bidratt til at vi trekker hundeentusiaster fra hele landet.

Mange dugnadstimer

Det ligger mange dugnadstimer i forkant før mesterskapet. I løpet av de fire dagene mesterskapet pågår, vil 600 hunder være i aksjon i terrengene på Hinnøya og Andøya. Mesterskapet avsluttes søndag 24. mars med 18 hunder i finalen før NM-mesteren kan utropes.

- For at vi skal lykkes er det viktig at vi har værgudene med oss, men det råder vi ikke over. Vi har en rutinert stab som styrer arrangementet. Vi har etter hvert også fått et betydelig antall sponsorer som bidrar med økonomisk støtte. Uten dem hadde det ikke vært mulig å være arrangør av et så stort mesterskap. At vi har lyktes så godt som vi har gjort som arrangør i så mange år, skyldes hard jobbing av medlemmene i klubben, sier Larssen.

Når han har så mange dyktig folk rundt seg mener at hans jobb med å lede klubben blir lettere.

VOL følger NM stående fuglehund tett i år, med nyheter jevnlig fram mot arrangementet. Følg med!