I første omgang hadde sortlendingene full kontroll, og tok med seg en 2-0 ledelse til pause. Det tredje målet kom med det samme andre omgang startet.

Mistet kontrollen

Deretter raknet det.

- Bossmo/Ytteren overtok kampen fullstendig. Vi fikk to røde kort og 5-6 gule til sammen. Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg har aldri opplevd noe sånt før, sier hovedtrener Leif Åge Wærnes.

- Jeg har aldri opplevd så mange kort i en damekamp noensinne, legger han til.

Spesielt den siste halvtimen mistet Sortland kontrollen. Likevel holdt det akkurat til seier.

- Bossmo/Ytteren utlignet til 3-3 like før kampen var over, men det var offside. Så det holdt bare sånn akkurat, sier Wærnes.

Har møttes før

Sortland har møtt Bossmo/Ytteren to ganger tidligere. Første gang var i pre kvalikk til 1. divisjon høsten 2008. Da ble det et knepent tap for Sortland, med resultatet 1-2.

I 2012 møttes lagene igjen, da Sortland var på Mo med J16-laget i kvalikk til NM. Den gangen ble det 2-0 tap etter en tett og spennende kamp.

Det var et noe redusert Sortland som møter Bossmo/Ytteren i dag. Flere spillere er ute med skader og sykdom.

Laget mangler flere spillere før helgens NM kamp for J19 mot Lillestrøm.

- Vi har ingen store forventninger utover at det blir en artig tur. Når vi først skal spille mot så gode lag skulle vi hatt med alle spillerne. Målsetningen for sesongen er at vi kan spille og ha nok folk på kampene, sier Wærnes.