Det begynte med at den første NM mesteren som ønsket etmaleri av hunden sin. Siden har Hammer malt alle vinnerne de siste 27årene.  Å få gjøre den jobben serkunstneren på som en ære.

Ærefullt oppdrag

– Ja det må jeg virkelig si at det å få det ærefulleoppdraget med å male hunden som har vunnet NM hvert år har vært stort for meg.At de har ønsket at det skal være en tradisjon er veldig hyggelig, sierØksnes-kunstneren.

Han har aldri hatt den store interessen for hunder, men iløpet av de årene han har malt hundene som har vunnet NM,har han lært mye av desom driver med fuglehund. Han har lært mye om hvordan hunden skal stå når dentar stand og hvordan de forskjellige kroppsdelene ska l være i forskjelligesituasjonene. Det har vært en kunnskap som har kommet godt med i forbindelsemed jobben som NM-maler.

Fjorårsvinnerens øyeblikk

Det går et år fra en NM mester blir kåret til han fåroverrakt bilde. Det skjer under det påfølgende NM. Derfor kan den regjerendemester ha noe å se frem til når NM vinter går av stabelen. Selv om han ikkeklarer å forsvare NM-tittelen, kan han vite at han får overrakt et maleri avhunden sin signert kunstneren Jarle Hammer.

- Etter at jeg fikk dette oppdragetførste gang har jeg klart å knytte mange kontakter fra hele landet. Flere avdem har i ettertid bestilt flere maleri fra meg. Derfor ser jeg på detteoppdraget som en fin mulighet til å markedsføre meg som kunstner, sier Hammer.Maleriet som fjorårets vinner skal få overrakt er allerede ferdig og skal væreklar til overrekkelse under kommende NM. Hammer kan foretelle at han har fått mangehyggelige tilbakemeldinger for sitt kunstneriske arbeid i forbindelse med NMvinter.