- Vi som liker terrengsykling synes dette er en løype slik en skikkelig terrengløype bør være, sier leder Jan Paulsen i Vesterålen sykkelklubb.

De raskeste rundt løype i går var ferdig med den rundt fire mil lange traseen på et par timers tid. Starten på Ulvøyrittet går fra skianlegget ved Hadselhallen, hvor man vil sykle fire runder i traseen før man legger ut i terrenget for alvor. I går hoppet man over de tre siste "æresrundene" i anlegget.

Flere runder

- I år har vi for første gang egen eliteklasse, og det er vi veldig glade for å kunne tilby. Med unntak av noen få kilometer asfalt ved vending på Melbu består traseen av skogsveier og stier. Løypa er veldig utfordrende og spennende, frister Jan Paulsen, som legger til at han håper riktig mange kommer innom for å få med seg både start og innkomst for rittet.

Distansene for eliteklassene er for menn rundt 60 kilometer, mens damene sykler omlag 51 kilometer. Turklasse sykler 38 kilometer, mens mosjonsklassen får legge 30 kilometer bak seg. De yngre løperne i rekruttklassen sykler 9,6 kilometer.

Eliteklasse

Da VOL var på plass i startområdet noen minutter før klubbrittet ble syklet i gang var stemningen relativt avslappet. Tidtakersystemet som brukes i helgen er avansert, men under gårsdagens test fungerte det stort sett som det skulle. Sykler og utstyr ble diskutert, vaiere strammet, og hjul og bremser ble justert.

Før start avviste Sveinung Olsen, som flere pekte ut som aktuell vinner av klubbrittet, helt at han la noe prestisje i å komme først til mål.

- Nei, absolutt ikke. Det har vært noen harde ritt i det siste, så i dag tar jeg det ganske pent, sa han.

Det var like fullt samme Olsen som kom seg raskest gjennom løypa. Sluttiden ble 1.56.34. Hans potensielt hardeste konkurrent Ken Lind måtte tåle godlynt mobbing fra lagkameratene etter å ha kjørt feil i løypa.

Her er resultatene: