Søndag ettermiddag tok øksnesværingene imot skånlendingenetil toppkamp i 4.-divisjon. SOIF endte på fjerdeplass i fjor, Morild har sommål å kjempe i toppen i år.

– Dermed er SOIF en fin pekepinn på hvordan nivået er itoppen, sier Morild-trener Steve Edvardsen.

Det endte med en sterk hjemmeseier på Øksnes idrettspark.

Dersom Morild holder fram slik som nå vil laget være enreell utfordrer til blant andre Melbo om opprykk til 3.-divisjon. Hadselværingene har allerede et uttalt mål om å vinne hele divisjonen og dermed rykke opp i Håno-serien.

Full kontroll

Morild fikk søndag svar på hvordan laget stiller seg i kamp mot de antatt beste i divisjonen. SOIF hadde svært få sjanser,mot et hardtarbeidende hjemmelag.

– De hadde, uten at jeg lyver, to farlige skuddforsøk på 90minutter. SOIFs beste spiller var uten tvil keeperen. Han vartet opp med flerevanvittige reaksjonsredninger, der vi hadde store sjanser fra kloss hold,forteller Morild-treneren.

Hjemmelaget har spillere som er glade i ball og flinke medball.

– Vi skal være et spillende lag, men Morild har alltid værtet lag som det er vondt å møte. Slik var det nok også for Skånland søndag, sierEdvardsen.

- Mye er mulig

Truls Knutsen scoret det første målet for Morild, som gikktil pause med ledelsen.

– SOIF begynte å henge med hodet da vi tok ledelsen. Ut iandre omgang tok vi mer over. Da Marius Antonsen satte inn 2-0 var mye gjort.3-0 av Roy Poulsen ble spikeren i kista, sier Edvardsen.

Han ser positivt på å nå målet om å kjempe i toppen.

– Fortsetter det slik som nå, er mye mulig, sier Edvardsenlurt.

Må vinne stort

Morild har spilt fire kamper og møtt et tverrsnitt avtabellen. Laget står med 3 seirer og én uavgjort. Det gir 10 poeng ogtabelledelse med tre poeng ned til Melbo.

Melbo har imidlertid én kamp mindre spilt. Skalhadselværingene dytte Morild av serietoppen, må de slå Grovfjord med 11 mål ineste runde, avhengig av om Morild taper borte mot Landsås og med hvor mye.

Grovfjord står for øvrig med full pott til nå i serien. Dehar da også kun spilt én kamp.

NB! I helgen ble det spilt to andre kamper i 4.-divisjon.Mjølner B tapte 2-3 hjemme mot Harstad B, mens Medkila 2 slo Ballstad 5-0 påhjemmebane.