Kampen levde helt til dommeren blåste etter full tid.

Det var gjestene som åpnet best på Bleik. Thomas Rova sendte Sortland i føringen på Bleik Stadion etter et skudd fra venstre hjørne av sekstenmeteren, tjue minutter ut i kampen.

Åpninga av kampen hadde vært sjansefattig. Men på få minutter lyktes gjestene i å sette inn to mål. Sortlands avgjørende scoring kom bare tre minutter senere, da det ble det dømt straffe til Sortland etter en takling innenfor sekstenmeteren. Martin Berg grep muligheten, satte ballen utenfor keepers rekkevidde, og førte Sortland opp i to-målsledelse.

Høken ga imidlertid ikke opp. Hjemmelaget hadde et spillemessig overtak, men hadde ikke marginene på sin side. Thord Andre Jensens stolpeskudd mot slutten av første omgang var bare ett eksempel på det. I andre omgang fortsatte offensiven fra hjemmelaget.

Etter sytti minutter lyktes spillende trener Kristian Pedersen i å redusere for Høken. Fulltrefferen fra drøyt 20 meter var dagens flotteste scoring, og reduseringa blåste nytt liv i kampen.

Scoringa ga Høken blod på tann, og de blå-gule rullet opp en rekke angrep i denne fasen av kampen. Hjemmelaget fikk imidlertid ikke uttelling, og gjestene kunne vende tilbake til Sortland med seier og tre poeng.