21.-24. mars er det NM stående fuglehund i Andøy - med 600 hunder og dobbelt så mange mennesker. VOL følger NM tett i år, med nyheter jevnlig fram mot arrangementet. Følg med!

- Det var helt fantastisk å vinne NM. Det ble en inspirasjon og et minne for livet, sier tidligere NM-vinner Raymond Solli.

Raymond Solli vet hvordan det er å vinne NM vinter i stående fuglehund. Han stilte i sitt aller første NM i stående fuglehund da han 27 år gammel. Da gikk Øksnes-mannen helt til topps i mesterskapet. Det var ikke slik han hadde tenkt det da han stilte med sin hund Rypskogens Rokko i 1989.

- Jeg visste at jeg hadde en meget god jakthund. Den hadde vunnet flere konkurranser før jeg stilte med den i NM vinter. Derfor visste jeg at jeg hadde en hund som kunne nå langt. Men at jeg skulle gå helt til topps i en konkurranse der 100 av Norges beste hunder stilte opp, var overraskende. Jeg husker det var utriolig stort for meg på å bli NM mester.

- Kongepokalen jeg fikk har siden fått hedersplass hjemme i stua. Jeg legger ikke skjul på det jeg opplevde for 24 år siden er et minne for livet, sier den tidligere NM-vinneren.

Han kan fortelle at han og hans hund hadde mange turer bak seg i skog og mark før de stilte i sitt først NM vinter. Det er viktig å være godt forberedt når man stiller i en slik tøff konkurranse. Han følte at han hadde fått lønn for strevet da han fikk oppleve å få overrakt kongepokalen.

- Etter at jeg hadde vunnet kongepokalen, ble jeg enda mer motivert til å trene opp mine hunder til å bli gode fuglehunder. Jeg har deltatt i flere NM etter det, uten å klare å kopiere innsatsen fra 1989. Å vinne en slik konkurranse handler ikke bare om å ha en god hund, men du skal også ha dagen der samarbeid mellom hund og eier fungerer godt. Det handler om små marginer, sier Solli.

Nå bruker han hunden sin til å gå i skog og mark for å jakte. Det er opplevelser som gir mye både til hund og eier.