Tiendeklassingen er nemlig høyaktuell for fotballforbundets talentleir i Porsgrunn. Norum vil etter all sannsynlighet få klarsignal for det tiltaket en av de aller første dagene.

VOL har vært i kontakt med flere som tror Sortland-målvakten kommer gjennom det forholdsvis trange nåløyet. Hålogaland Fotballkrets spillerutvikler Børje Sørensen, legger ikke skjul på at Fredrik ligger bra an.

- Fredrik er helt klart en av de som kan få sjansen i Porsgrunn. Det skal bli spennende å se hvilke jenter og gutter fotballforbundet lander på. Norum vil bli vurdert opp mot jevnaldrende fra andre kanter av landet. Det er en kabal som skal gå opp, sa Sørensen som har fulgt den lovende målvakten tett de siste årene. Spillerutvikleren kan fortelle at Fredrik har hatt en fin utviklingskurve.

- Han er treningsvillig og har den rette innstillingen. Det er egenskaper so m er viktige for de som har ambisjoner om å nå langt. Fredrik har allerede vært med på flere tiltak i forbundsregi. Det til tross for at han er født i 1998 og fortsatt går på ungdomsskolen. Han har mange kvaliteter til å være så ung, sier Sørensen som er full av lovord om den jobben Sortland gjør i de aldersbestemte klasser. Klubben har mange spennende typer for tiden.