Hundeinteressen begynte for alvor i 14-årsalderen. Det var dafamilien fikk forespørsel om å ta hånd om en hund som eierne ikke ville ha.Siden da har hun hatt hund som hobby. Nå har hun fått en stor interesse for å konkurreremed sin hun Trohornets Vilje som hun overtok da den var 2 år gammel.

Ja såsterkt har konkurranseinstinktet hennes blitt, at hun kommende helg stiller oppsom en av få - og trolig den aller yngste kvinnen i konkurransen mot Norges bestefuglehunder under NM vinter på Andøy. Hun stiller i klassen VK der 200 av debeste jakthundene fra hele landet skal konkurrere om kongepokalen.

– Jeg har enfølelse som er en blanding av nervøsitet, spenning og glede i kroppen sier denunge hundeeieren. Det siste året har hun brukt det meste av sin fritid til åtrene med sin jakthund. Og en del penger har hun også brukt på denne hobbyen.

Mange vil nok hevde at hun er tøffe som stiller opp og skalkonkurrere mot landets beste fuglehunder i en beintøff konkurranse. Men huntenker at den som intet våger heller intet vinner. Flere så kalte eksperter påhunder har gitt uttrykk for at hun har en hund som kan nå veldig langt ikonkurranser. Hun tenker ikke så mye på at hun er ung og ikke har den rutinensom de fleste hun skal konkurrere mot under NM har. En gang må bli den førsteog hun vet at det er mye som skal klaffe for å kunne nå helt til topps i dettemesterskapet.

– Jeg reiser til dette mesterskapet først og fremst for ålære.  Jeg har ikke deltatt i så mangekonkurranser, men har jeg dagen og det meste klaffer vet jeg at muligheten erder for å kunne nå finalen. I VK klassen er det 200 hunder som er påmeldt. Isemifinalen er det 60 hunder igjen som så skal kjempe om å komme til finalen. Ifinalen er de 18 beste hundene igjen som så skal kjempe om å bli NM mester ogom kongepokalen.

- Dette blir spennende og jeg gleder meg til å få være med åkonkurrere mot de beste fuglehundene i Norge med min 3 år gamle korthåredeVorsteh, sier en av NMs yngste deltakere Frida Jakobsen.