– Dette gjør oss alle veldig stolte, uttaler direktør i ARN, Knut-Eirik Dybdal i ei pressemelding.

- Det at Dronningen har sagt ja til beskytterskap ser vi på som en anerkjennelse av Arctic Race of Norway og det vi står for, legger Dybdal til.

Fantastisk natur

Både ildsjel Knut-Eirik Dybdal og arrangørene bak sykkelrittet uttrykker stor glede og stolthet etter at meddelelsen fra Det Kongelige Hoff ble gjort kjent, skriver arrangøren i pressemeldinga.

- Vi vet jo at både nordnorsk natur og nordlendinger har en spesiell plass i Dronningens hjerte og føler det som en stor anerkjennelse at hun ønsker å være beskytter for Arctic Race of Norway. En av våre målsetninger er jo nettopp å vise frem fantastisk norsk natur til verden.

I fjor fulgte hele 150 000 tilskuere rittet, fra Bodø, gjennom Lofoten og Vesterålen og med finale i Harstad. I tillegg ble rittet sendt direkte på TV til 110 land. I denne konteksten betyr det mye for arrangørene at Dronningen bidrar til å skape enda mer positiv oppmerksomhet om arrangementet og om Norge.

- Vi er stolte og veldig takknemlige for Dronningens beslutning, sier Dybdal.

Et samlende arrangement

Arrangementet i år, som har en historisk målgang på Nordkapp, er et ekte barn av Nord-Norge. Samtidig er Arctic Race of Norway et sykkelritt som gir nasjonale ringvirkninger og som samler folk på tvers av politiske og geografiske skillelinjer.

- Vår ambisjon for Arctic Race er at det skal bli et arrangement for hele landet, et signalarrangement som skaper verdier i mer enn én betydning. Dronningens beskytterskap er derfor til stor inspirasjon for oss, avslutter Dybdal pressemeldinga.