Olsbu Røiseland vil ta steget helt opp

Skiskytter Marte Olsbu Røiseland slo ordentlig igjennom sist vinter med to sølv i OL. Men hun har fortsatt til gode å klatre helt øverst på seierspallen.
ntb_sport

De første sjansene til en individuell verdenscupseier kommer i slovenske Pokljuka denne uken. Olsbu Røiseland er godt forberedt selv om hun måtte stå over sesongåpningen på Sjusjøen etter en infeksjon.

– Jeg var en uke helt uten trening, men utenom det har oppkjøringen gått skikkelig bra. Jeg føler jeg har tatt steg i høst og håper jeg får vist det gjennom vinteren, sier hun til NTB.

– Hvilke steg har du tatt?

– Det gjelder først og fremst «skiskytterpakken». Jeg føler ikke at jeg har tatt gigantsteg på en enkelt del, men at jeg har forbedret meg litt fysisk og kanskje blitt mer stabil på liggende skyting, som har vært min svakhet de siste årene. Der har jeg og Patrick (Oberegger, trener) jobbet veldig bra.

Seieren som mangler

Olsbu Røiseland mener hun er sterkere nå enn foran 2017/18-sesongen. Den toppet seg med OL-sølv i sprint og mixed-stafett i Sør-Korea. Målet for den kommende sesongen er Froland-løperen ikke i tvil om.

– Jeg savner den seieren i verdenscupen. Jeg har veldig lyst til å gå mye verdenscup i år og bevise for meg selv at jeg kan vinne, ikke bare komme på pallen. Å stå helt øverst, det blir hovedmålet mitt i år.

Olsbu Røiseland, som fyller 28 år fredag, har tre 3.-plasser som beste individuelle resultat fra verdenscupen.

VM i sikte

Skiskytterne rekker tre verdenscuphelger før jul. Først i mars kommer VM i svenske Östersund, et annet naturlig mål for Olsbu Røiseland og lagkameratene.

– Man har jo alltid lyst på medalje. Og jeg klarte det i OL, så jeg håper jeg kan klare det i VM også. Uten at jeg har pekt ut noen spesiell distanse, sier hun om VM-ambisjonen.

Torsdag går skiskytterkvinnene normaldistanse (15 kilometer) i Pokljuka. Deretter venter sprint lørdag og jaktstart søndag.

Foruten Olsbu Røiseland stiller Norge med Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Thekla Brun-Lie og Emilie Kalkenberg i Pokljuka. Tiril Eckhoff er syk og må stå over rennene i Slovenia.

(©NTB)

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

ntb_sport