Norge må kopiere Danmarks mirakelgull fra 2012, bare seirer teller

De norske håndballjentene satser på en reprise av Danmarks Houdini-tittel fra 2012-EM for menn. Fredag går Norges første av tre «finaler» i EM.
ntb_sport

For snart sju år kom danskene til hovedrunden uten poeng, men spilte seg til finalen og tok gullet etter at alt gikk deres vei i hovedrunden. Tittelen kom fullstendig mot alle odds ettter innledningen. Danmark kom seg ut av knipen som håndballens utbryterkonge Harry Houdini.

– Jeg vet at det er så mye moral og vilje blant spillerne og lederne i denne, at vi kommer til å slå tilbake, sier Veronica Kristiansen til NTB.

– Vi må tilbake til røttene og få orden på forsvarsspillet. Dette kan snu for oss, sier lagkaptein Stine Bredal Oftedal til NTB.

Torsdag fløy laget en svipptur fra Brest i vest til Nancy i øst. Norge spilte en nesten historisk svak pulje med et stygt tap (32-33) for Tyskland og total utklassing (23-31) mot Romania.

Mulig?

Dette er stillingen før fredagens kamper: 1) Nederland og Romania 4 poeng, 3) Tyskland og Ungarn 2, 5) Norge og Spania 0.

Spilleprogrammet for hovedrunden, fredag: Spania-Tyskland 18.00, Norge-Ungarn 21.00.

Søndag: Ungarn-Tyskland 15.00, Nederland-Romania 18.00.

Tirsdag: Spania-Romania 18.00, Nederland-Norge 21.00.

Onsdag: Spania-Norge 15.45, Ungarn-Romania 18.00, Nederland-Tyskland 21.00.

Norge må vinne alle sine tre kamper og ikke minst håpe at Romania slår Nederland søndag. Slår det inn, kan det bli spennende dager også for de smått nedslåtte norske jentene.

De to beste går til semifinale. Tredjelaget spiller om 5.-plassen.


(©NTB)

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

ntb_sport