Geilo-jente sikret Grønlands første junior-VM-gull i skiskyting

Ukaleq Astri Slettemark skjøt feilfritt på 10 kilometer skiskyting i junior-VM og tok en historisk gullmedalje for Grønland.
ntb_sport

17-åringen gikk et imponerende løp og sikret seieren ett minutt og 14 sekunder foran Tereza Vobornikova fra Tsjekkia. Det var Grønlands første gull i junior-VM i skiskyting, som for første gang ble avholdt i 1997.

– Jeg er ekstremt glad og stolt. Jeg ble fortalt deltidene, men jeg hørte ikke etter. Jeg konsentrerte meg om skytingen, og det fungerte, sa Slettemark i seiersintervjuet.

Juniorverdensmesteren bor på Geilo og er halvt norsk. Hun er datteren til de tidligere skiskytterne Uiloq og Øystein Slettemark. Sistnevnte er opprinnelig fra Norge, men har representert Grønland.

Marte Møller ble Norges beste med en 11.-plass. Trysil-jenta bommet to ganger på første skyting og kom i mål to minutter og 37 sekunder bak Slettemark. Maren Bakken, Anne de Besche og Synne Owren endte på henholdsvis 16.-, 20.- og 22.-plass.

Grønland er del av Danmark, men Slettemarks gull gjør at grønlenderne nå slår danskene i medaljestatistikken. Danskene kan vise til én sølvmedalje da Anders Emil Schiellerup tok annenplassen på 12,5 kilometer normaldistanse i 2015.

(©NTB)

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

ntb_sport