Tromsø sikret seg spiss fra Costa Rica

Brayan Rojas skal spille hele 2019-sesongen for Tromsø. Den costaricanske angiperen kommer til klubben på lån.
ntb_sport

TIL bekreftet overgangen på sine nettsider onsdag morgen. 21-åringen er hentet inn fra Carmelita, en klubb som ligger i utkanten av Costa Ricas hovedstad San José.

Rojas skal ha vært en ettertraktet mann for større klubber i hjemlandet, men valget falt på Tromsø og norsk fotball.

– Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg vil utvikle meg videre som spiller og mener det er best for meg å prøve meg i et annet land nå, sier han.

Spissen rådførte seg med tidligere Tromsø-spiller Douglas Sequira om klubbvalget.

– Jeg vet at han og flere andre spillere herfra har gjort gode karrierer i Norge. Jeg snakket med Douglas om TIL, og han sa det var en veldig god klubb og flott by. Han sa også at Eliteserien er en veldig bra liga å spille i, så jeg gleder meg, sier Rojas, som blir Tromsøs tredje costaricanske spiller gjennom tidene.

Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen har stor tro på nysigneringen.

– Rojas blir en spennende spiller i TIL. Han har hatt en god sesong i AD Carmelita og scoret mange mål til tross for sin unge alder. Han er kvikk, teknisk og god både i mellomrom og bakrom, sier Johansen.

TIL har sikret seg en opsjon som gir klubben muligheten til å gjøre Rojas-overgangen permanent fra 2020.


(©NTB)

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

ntb_sport